Liga 2 ia startul într-un nou format

Noua ediție a Ligii 2 va avea un format inedit, aprobat de majoritatea cluburilor în şedinţa de joi cu reprezentanţii FRF şi ai cluburilor. În sezonul regulat se joacă doar turul, apoi se intră în play-off și două grupe de play-out după cum a stabilit FRF care a fost de acord cu două serii doar în play-out.

Federația Română de Fotbal a gândit un format inedit pentru ediția 2020-2021 a Ligii 2, când problemele cauzate de pandemia COVID-19 vor continua să pună mari dificultăți cluburilor. Răzvan Burleanu le-a prezentat reprezentanților echipelor din eșalonul secund două propuneri, iar cea specială a avut votul majorității. Acum urmează ca această variantă să fie adoptată marți, 18 august, în Comitet Executiv, urmând ca țintarul să fie stabilit o zi mai târziu, iar startul noului sezon să nu aibă loc la 29 august, ci la o săptămână distanță, la data de 5 septembrie.

Prima variantă propusă în videoconferința cu reprezentanții cluburilor din Liga 2 a fost ca sezonul să se desfășoare în mod normal, cu meciuri tur-retur între combatante. Ar fi rezultat 40 de etape, iar primele două locuri promovau direct, iar următoarele două jucau baraj cu echipe din play-out-ul primei ligi. Cu această propunere au fost de acord doar cinci echipe iar pentru a doua variantă  au votat 12 cluburi. Dintre acestea 12 face parte și ASU Poli, care în primul rând și-a susținut propunerea pe care a făcut-o inclusiv public, cu două serii în Liga 2. Alte patru echipe nu au votat, fiindcă reprezentanții lor nu au răspuns apelului.

Astfel, noul sezon de Liga 2 în timp de pandemie, ediția 2020/2021, va începe cu 21 de echipe la start, dacă Pandurii Târgu Jiu nu se va retrage în Liga 3. Competiția regulată va avea doar 20 de etape, asta pentru că se va juca o singură manșă, turul, nu și returul. Ulterior, în funcție de clasări, echipele vor fi repartizate în trei grupe: una de play-off și două de play-out.

În noul sezon al Ligii 2, ediția 2020-2021, au dreptul să ia startul echipele: CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Pandurii Târgu Jiu, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, FCU Craiova și Fotbal Comuna Recea.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: