Martin Remacle vrea în Liga 1 cu Pandurii

Printre primele transferuri perfectate de Pandurii Târgu Jiu a fost cel al belgianului Martin Remacle, care a semnat un contract pentru următoarele două sezoane. Fost internaţional de tineret în echipa naţională a Belgiei la Under 17, 18 şi 19 ani, mijlocaşul a declarat că şi-ar dori să ajungă cu Pandurii acolo unde echipa a jucat cândva, în Liga 1 şi Europa League.

Mijlocaşul central, în vârstă de 23 de ani, Martin Remacle, a fost prezentat oficial de cei de la Pandurii ca fiind primul dintre cei 11 jucători transferaţi de gorjeni. Acesta a sosit la Târgu Jiu după reunirea lotului echipei Pandurii pentru a completa echipa şi a confirmat, fiind ales de antrenorul Călin Cojocaru să facă parte din lot.

Cu rezultate remarcabile la juniori, Remacle a avut un parcurs interesant şi ca senior. A semnat în anul 2018 cu Enosis Neon Paralimni, club de prima ligă din Cipru, dar a jucat pentru ciprioţii de la Agia Napa în perioada 2018 – 2019, sub formă de împrumut, evoluând constant în 26 de meciuri. În anul 2019 a revenit în Belgia, la echipa URSL Vise care evolua în Erste Liga jucând doar până la întreruperea campionatelor din cauza pandemiei de coronavirus. În această vară Martin a decis să încerce să joace în campionatul României, sfătuit fiind de un prieten român care cunoaşte istoria echipei Pandurii. „Înainte de a alege Pandurii am jucat în Belgia dar ştiam de Pandurii pentru că am un prieten român, care nu joacă fotbal dar cunoaşte bine fotbalul de aici, din Liga a doua, el fiind fan al echipei Rapid. Ştiam că Pandurii a fost în prima ligă şi a jucat şi în Europa League şi îmi doresc să ajungă din nou acolo!”, a spus Remacle pentru site-ul pandurilor.

Ca senior a semnat în anul 2018 cu Enosis Neon Paralimni, club de prima ligă din Cipru dar a jucat pentru Agia Napa din Cipru în perioada 2018 – 2019, sub formă de împrumut, evoluând constant în 26 de meciuri. În anul 2019 a revenit în Belgia, la echipa URSL Vise care evolua în Erste Liga jucând doar până la întreruperea campionatelor din cauza pandemiei de coronavirus.

Martin Remacle a fost internaţional Under 17, 18 şi 19 ani, în echipa naţională a Belgiei. Noul jucător al echipei Pandurii s-a format ca junior la academia celor de la Standard Liege, unde s-a pregătit până în 2017 când a fost transferat pentru un sezon de Torino Primavera, echipa de juniori Under 19 a celor de la Torino. 

Vizualizări: 393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: