Liga 4 Gorj va avea de suferit la reluare  campionatului

Fotbalul din România are de suferit din cauza pandemiei de coronavirus la toate nivelurile sale. Chiar dacă nu au jucători profesionişti, campionatele de Liga  4 şi 5 şi cele de juniori au de suferit  din alt punct de vedere. Etapele nu pot fi comprimate, iar meciurile care au rămas de  jucat nu pot fi programate în etape intermediare.

Asociațiile Județene de Fotbal se tem de faptul că actualul sezon ar putea să nu se mai termine. Din cauza pandemiei de coronavirus, este nevoie ca etapele să fie comprimate, iar la Liga 4 și la Liga 5 este greu de realizat acest lucru.

Campionatele Ligii 4 nu se pot relua mai devreme de luna mai, poate chiar iunie şi practic  acolo mai e de  jucat un întreg retur. Cel puţin la nivelul judeţului Gorj , la nivel  de  Liga 4 nu s-a jucat decât o etapă din retur, ceea ce face destul  de dificilă programarea celorlalte etape.  Chiar dacă se vor disputa etape intermediare, ceea ce la acest nivel este dificil, dacă nu imposibil,  pentru că  jucătorii au locuri de muncă şi practică  fotbalul  doar în weekend, campionatele  nu s-ar putea finaliza la timp.

Campionatele judeţene nu se pot relua mai devreme de luna mai, iar disputarea etapelor într-un timp scurt este foarte dificilă. În mod normal, campionatul trebuia să se încheie la începutul lunii iunie dar acum nimic nu mai este cert. 

Mihai Prunariu, preşedintele AJFGorj, consideră  că  nu se va mai putea juca foarte curând la nivel de judeţ: „Nu cred  că se vor relua competiţiile curând, chiar dacă noi stăm mai bine, uitându-ne la  ce se întâmplă în Italia sau Spania. Aceste termene de reluare a fotbalului nu depind de noi, important este să fie depăşită această criză. Când lucrurile vor reintra în firesc atunci vom putea discuta de  reluarea campionatului. Atâta  vreme cât situaţia  nu e ok, nu îl vom relua”.

Cert este că până când FRF nu va relua competiţiile din primele trei eşaloane nu se va  putea vorbi de fotbalul judeţean. Totul va depinde însă de termenul care va fi stabilit de FRF pentru desemnarea campioanei judeţene  şi pentru disputarea  meciurilor  de  baraj  pentru promovarea în Liga 3. 

Singura certitudine în aceste  momente este că Liga a 4-a nu se mai poate finaliza la fel cum era stabilit.

Vizualizări: 398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: