Liga Campionilor, doar un vis de vară?

Mihai Stoica spulberă şansele pandurilor de a juca în preliminariile Ligii Campionilor. „Chiar dacă noi vom fi excluşi, Pandurii nu ne va lua locul”, a declarat managerul Stelei.

A mai rămas o săptămână până când Steaua va fi judecată de UEFA pentru cazul „Valiza”. În caz de verdict nefavorabil, pandurii ar trebui să se pregătească de Ligă. Meme Stoica infirmă însă această variantă.

Meme: „Ori noi, ori nimeni !”

Steaua şi-a câştigat pe teren dreptul de a juca în preliminariile Ligii Campionilor, dar are şanse mari să fie scoasă din joc de UEFA. Clubul din Ghencea va fi judecat de forul european pe 21 iunie, peste fix o săptămână iar verdictul e aşteptat în săptămâna 24-28 iunie. Pe 24 se trage la sorţi şi turul 2 din Ligă şi cel din Europa League. Sunt şanse mari astfel ca Steaua să intre în urna de UCL iar Pandurii să fie în cea de Europa League. Tot timpul s-a mers pe premisa că în cazul în care Steaua va fi pedepsită, Pandurii îi va lua locul. Variantă pe care Mihai Stoica o numeşte însă imposibilă. „Pandurii nu va putea să meargă în locul Stelei în Champions League, şi nici FC Vaslui în Europa League. Dacă noi vom fi excluşi, va merge mai departe adversara de la tragerea la sorţi”, crede managerul stelist. Ipoteza e confirmată şi de şeful celor de la Vaslui, Adrian Porumboiu. „S-ar putea ca România chiar să piardă o echipă în Europa. Steaua va fi mai intâi inclusă în urnele pentru turul preliminar şi altă echipă de pe 5 (n.r. Vaslui) nu mai poate fi inclusă. Anul trecut, dintr-o situaţie asemănătoare, noi am fost noaptea cap de serie, iar a doua zi ne-am trezit cu Inter adversar. S-a luat o decizie cu două ore înaintea tragerii la sorţi”, a comentat Porumboiu la Radio GSP.

“Sper ca Steaua să aibă câştig de cauză. În opinia mea există o balanţă de 50-50%. Cam aşa apreciez eu la ora actuală, fără să dau prea multă încredere.” Mircea Sandu, preşedinte FRF

Istoria confirmă pe jumătate teoria

Ipoteza lansată de cei doi se bazează pe faptul că decizia se va anunţa după tragerea la sorţi a turului 2 preliminar. Şi cum Steaua va avea apoi dreptul de a ataca sentinţa la Apel şi mai departe la TAS, un verdict final ar putea să întârzie. În acest caz, UEFA nu ar avea cum să introducă o altă echipă în urne în locul Stelei. Cazul „Fenerbahce” din urmă cu 2 ani a fost diferit. Campioana Turciei de la acea vreme a fost exclusă din cupele europene după ce s-a dovedit că aranjase nişte meciuri în campionatul intern iar locul ei în Ligă a fost luat de vicecampioana Trabzonspor. Decizia a venit atunci la finele lunii august iar Trabzon a mers direct în grupe în locul lui Fener. În plus, adversarii celor de la Trabzon din play-off-ul Europa League, Athletic Club Bilbao, au mers în grupe înaintea meciului retur. Astfel, turcilor nu li s-a mai permis să înscrie încă o echipă în cupele europene, fapt ce ar putea să afecteze puternic România în acest sezon dacă Steaua va fi eliminată.

„Nu ne dorim să luăm locul Stelei. Ei au luat pe merit campionatul, au luptat să joace în Champions League. Steaua are şanse să ajungă în grupe, să aducă puncte. E o glumă să ne gândim noi la grupele Champions League. Am fi bucuroşi să ajungem în play-off-ul Europa League.”   

Eugen Pîrvulescu, director Pandurii

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: