LIVE TEXT: A doua zi de proteste la Târgu Jiu: Nu vă sfiiți, haideți aici!

update: Tinerii au părăsit Piața Prefecturii cu promisiunea că vor reveni și vineri la ora 19. De asemenea, ei spun că nu vor mai accepta ca jandarmii și polițiștii să îi direcționeze pe străzile din oraș, așa cum au făcut-o în această seară. Miercuri seara, în prima zi de protest, ei au stabilit singuri străzile pe care mărșăluiesc și spun că așa vor face și vineri. Proteste au fost în această seară și la Motru. În București sunt la această oră 9.000 de protestatari, plus alte câteva mii în țară. 

Ora 20: 58: Câteva sute de târgujieni care demonstrează în Târgu Jiu s-au așezat în genunchi și spun Tatăl nostru, cu gândul la victimele din Clubul Colectiv. 


Ora 20: 52: Tinerii s-au întors în Piața Prefecturii. Ei sunt monitorizați de jandarmi, dar și de polițiști. Nu au fost incidente, manifestarea fiind una pașnică. Cel mai probabil, în scurt timp aceștia vor părăsi în liniște piața. 

image



Ora 20: 30: Târgujienii care protestează la această în municipiu au ajuns pe fosta strada 8 Mai, circulația fiind îngreunată.

Ora 20.16: Tinerii au pornit pe Strada Victoriei. Trecătorii îi aplaudă pe aceștia pentru curajul de a-și exprima în stradă, dar pașnic, nemulțumirile. 

Ora 20.08: Tinerii care s-au dus să protesteze și în fața Primăriei Târgu Jiu au fost izgoniți de jandarmi. 

primarie_jandarmi

20.02: Cele câteva sute de protestatari au ajuns la Primăria Târgu Jiu, unde scandează lozinci împotriva conducerii municipiului.

primarie_1

19. 45: Tinerii au părăsit Piața Prefecturii și mărșăluiesc pe străzile din oraș. 

Un student din Târgu Jiu cere demisia lui Florin Cârciumaru și a lui Ion Călinoiu deoarece, spune el, vrea să muncească și nu are unde. 

8piata

Ora 19: 40: Unii tineri din Piața Prefecturii au împărțit celor veniți să protesteze pliante prin care vor să informeze ce urmează să se întâmple după demisia Cabinetului Ponta. Tinerii știu că dizolvarea Parlamentului se poate face după ce se refuză de două ori propunerile pentru noul Guvern. Parlamentul are de asemenea mult timp la dispoziție pentru a vota fiecare propunere, tinerii calculând că vor trece aproape 4 luni.Ei trag concluzia că s-ar ajunge la 6 luni cu Guvern interimar, patru permise de Constituție plus încă două de care are nevoie Klaus Iohannis, care se mișcă mai încet. Propunerea lor este demisia parlamentarilor.


Ora 19. 22: Circa trei sute de persoane s-au strâns în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Ei strigă Demisia, Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă sau Nu vă fie frică, Călinoiu pică. Aceștia mai spun Noi avem forțe să facem schimbări, să aprindem torțe, nu lumânări. 

6_piata


7_piata

Ora 19: 12: În Piața Prefecturii a venit și un grup de tineri cu bicicletele. În piață sunt circa 200 de tineri, iar după mesaj se pot distinge două grupuri. Unul care afișează un banner cu România, iar mesajul celorlalți tineri este Afară cu Mafia.  Cele două sute de persoane mai au pancarte cu mesajul Nu conduc BORfașii.

3_piata


ora 18: 56: Circa o sută de tineri din Târgu Jiu s-au organizat și în această seară pe rețelele de socializare și au venit în Piața Prefecturii pentru a protesta împotriva sistemului. Ei au protestat și seara trecută, pe străzile din oraș strigându-și mesajul peste 500 de târgujieni. În București s-au strâns până acum 3.000 de persoane.

Se strigă “Jos Parlamentul”, „PNL și PSD, aceeași mizerie”„ Nu Schimbăm un nume. Schimbăm un sistem” sau „Veniți cu noi, ca pe 22”. La Târgu Jiu se strigă Nu vă sfiiți, haideți aici, Ieși afară, javră ordinară! sau Vrem spitale, nu catedrale.

1_piata

2_piata

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: