Localitățile din Gorj în care nu toți elevii vor merge la școală

Școlile din România se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. În Gorj sunt 13 localități cu incidență de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori în 14 zile și încă 13 cu incidență de peste un caz la mie. Ca și în toamnă, scenariul galben pentru școli este la incidență de peste 1 caz la mie, iar pentru alte activități de la 1,5 cazuri la mie.

În localitățile aflate în scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile aflate în scenariul galben, vor merge fizic în unitățile de învățământ copiii de grădiniță, elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a. De asemenea, în localitățile aflate în scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala online. 

Gorjul avea marți, 2 februarie, 26 localități cu incidență peste un caz la mia de locuitori în 14 zile. Acestea sunt: Țicleni, Vladimir, Săcelu, Novaci, Bumbești Pițic, Hurezani, Brănești, Turceni, Bîlteni, Crușeț, Urdari, Aninoasa, Godinești, Jupînești, Baia de Fier, Turcinești, Slivilești, Ionești, Ciuperceni, Scoarța, Logrești, Târgu Cărbunești, Alimpești, Târgu Jiu, Albeni și Glogova.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marţi seară, că scenariul verde - care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor, începând de luni - se va aplica în localităţile unde rata de infectare este până la 1 la mie.

Scenariul galben - în care merg la cursuri copiii de grădiniţă, cei din clasele 0-IV și cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII - se va aplica la o rată de infectare calculată la 14 zile cuprinsă între 1 şi 3 la mia de locuitori.

Scenariul roşu - în care merg la cursuri doar copiii de grădiniţă şi cei din clasele I-IV – se aplică la o incidenţă cumulată cuprinsă între 3 şi 6 la mia de locuitori. Localităţile unde sunt mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, iar elevii şi preşcolarii vor trece cu toţii în online.


Ministrul Educației a spus că evaluările vor fi făcute săptămânal.

Galerie foto


Vizualizări: 7,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: