Aerotermele, interzise la spitalul din Târgu Jiu. Medic: Nu acceptăm așa ceva

Tragediile petrecute în țară sperie și medicii din Gorj. La cel mai mare spital din județ, de exemplu, instalațiile electrice nu au mai fost verificate de un specialist nici măcar vizual de multă vreme. Doctorii spun că ei nu pot sesiza nereguli și își doresc ca electricienii să facă revizii periodice în fiecare secție. Nici măcar detectoare de fum nu există în spital.

Medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, admite că sunt multe probleme în sistemul medical, inclusiv în spitalul unde lucrează. Multe dintre aceste nereguli au fost scoase la iveală tocmai acum, în pandemie, tocmai din cauza presiunii mari care apasă pe umerii spitalelor învechite.

„Ce se întâmplă este o consecință a ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. toată lumea trebuie să recunoască faptul că nu s-a investit atât cât trebuia în sănătate. Roadele le culegem astăzi. A venit pandemia și a pus o presiune destul de mare asupra resurselor pe care noi le aveam. Atunci au apărut aceste sincope. Dacă nu era această presiune mare, nu s-ar fi văzut problemele. Cei 30 de ani de lipsă de investiții, management defectuos au lăsat amprenta destul de puternic și abia acum ne dăm seama ce ar fi trebuit să facem”, a spus medicul Niculescu, la Tele3.

Cât privește căldura, până acum nu au fost semnalate probleme la spitalul din Târgu Jiu. Și dacă ar fi fost frig, medicul spune că aerotermele sunt interzise tocmai pentru că sunt periculoase și pot declanșa oricând o nenorocire.

În plus, medicul Niculescu susține că, cel puțin în secția pe care o conduce, nu a fost făcută vreo revizie la instalațiile electrice. Acum, fiecare șef de secție trebuie să semnaleze problemele pe care le sesizează în spital.

„Nu este acceptat radiatorul la noi. L-aș suna pe manager  dacă ar fi frig și am rezolva cumva, dar nu cu aceste radiatoare. Pacienții au o anumită vârstă și poate nu conștientizează cât de periculoase pot fi aceste radiatoare. Peste noapte, lăsate nesupravegheate, poate arunci o pătură peste el, sunt tot felul de accidente care se pot întâmpla. Neavând acele detectoare de fum, pentru că nu există în spital detector de fum, poți să provoci un incendiu și să ajungi cu greu la el. Și întreținerea este deficitară. Nu doar la spitalul nostru. Peste tot. Ar trebui să văd și eu un grafic cu electricienii care vin să verifice măcar o dată pe săptămână. Eu nu am văzut niciodată un electrician să vină să facă o revizie în secție. Nu pot eu să verific, ca medic, prizele și să semnalez dacă nu merge vreuna ori e scoasă. Trebuie să anunțăm noi când sunt probleme. Ar trebui să facă un grafic de lucru ei. Instalațiile sunt învechite”, a mai spus Niculescu. 

Vizualizări: 1,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: