Localnicii din Padeş au umplut râurile de gunoaie

Malurile râului Motru sunt pline de gunoaie în dreptul localităţii Padeş, în timp ce primăria abia se vede de zecile de pubele pe care ar fi trebuit să le împartă localnicilor, iar autorităţile au încheiat un contract cu o firmă de salubrizare, a cărui valoare se ridică la peste 12 miliarde de lei vechi.

Oamenii din comună cară gunoaiele cu căruciorul şi le aruncă fără nicio reţinere pe albia răului, care arată ca o adevărată groapă de gunoi, plină de peturi, resturi menajere şi chiar materiale textile. Niciunul nu recunoaşte că ar fi deşeurile lui, dar ştiu că sunt alţii care le aruncă. „Păi vecinii aştia le aruncă. Le cară noaptea şi nu îi vede nimeni. Cu căruciorul le aduc, că uitaţi-vă câte sunt. E plin de gunoaie”, spună o localnică din Padeş.

Oamenii aruncă toate gunoaiele în apropierea albiei râului în condiţiile în care primăria din Padeş are contract de 12 miliarde de lei încheiat cu o firmă de salubrizare. Firma a adus deja europubelele de peste 1 an, însă cei de la primărie nu le-au distribuit nici până acum. Culmea e că şi în spatele pubelelor, chiar sub ochi edililor, dăinuie mormane de gunoaie. După atâta vreme de stat în ploaie şi soare, pubelele din faţa primăriei au început deja să se şi deterioreze. Explicaţia dată de edili este cât se poate de simplă: „Sunt străzi pe care maşina noastră nu poate ajunge din cauza faptului că sunt prea înguste. Am văzut şi noi că pe râu este plin de gunoaie, dar nu mai ştim ce să le facem oamenilor pentru că nu-i vedem când le aruncă”, declară Ion Băloi, viceprimarul comunei Padeş.

Nici numeroasele avertismente primite până acum de la Garda de Mediu nu-i sperie pe edilii locali de la Padeş. Aceştia promit totuşi că vor pune europubele mari chiar în zonele în care locuitorii obişnuiesc să-şi arunce gunoaiele. „A venit Garda de Mediu de vreo câteva ori şi ne-au dat avertismente. Facem curat cu cei care beneficiază de ajutorul social de pe legea 416, dar după trei zile arată la fel. Nu avem decât să punem acolo pubele mari ca să nu le mai arunce pe râu”, mai spune viceprimarul Ion Băloi.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: