Drum cât gardul la Alimpeşti

Drum înalt cât gardul de la casă. Asta se poate observa în satul Sârbeşti al comunei Alimpeşti. Atunci când a fost reabilitat, drumul s-a înălţat atât de mult încât ajunge la nivelul gardurilor. Asta nu ar fi o problemă prea mare dacă oamenii nu ar avea de suferit din cauza proiectării proaste a drumului. Pe lângă faptul că nu-şi mai pot băga maşinile în curte, de fiecare dată când plouă gospodăriile le sunt inundate, pentru că drumului nu i s-a dat înclinarea care trebuia.

Acum cinci ani când autorităţile locale din Alimpşeti s-au apucat să reabiliteze drumul din satul Sârbeşti, oamenii nu au putut decât să se bucure. Fericirea sătenilor de aici a durat însă foarte puţin. Pentru ei calvarul a început din momentul în care drumul a fost finalizat. “Este de neimaginat ceea ce ni se întâmpla nouă. Când au venit să facă drumul ne-am bucurat că  nu avem drum practicabil, dar mai bine îl lăsau aşa că acum avem mai multe probleme. Au făcut drumul în bătaie de joc. Noi le-am zis să dea înclinaţia la drum pe partea pe care au făcut şanţuri, dar ei au făcut altfel. De fiecare dată când plouă, toată apa ne vine în curte. Jumătate din sat e inundat. Am făcut sesizări la Prefectură, la Primărie, a venit constructorul cu cei de la primărie şi s-au luat de noi pentru că am făcut sesizări“, povestesc oamenii.

Mai mult decât atât, drumul a fost înălţat foarte mult şi în unele zone şi este cât gardul gospodăriilor. Oamenii nu mai pot să-şi bage maşinile în curte fiind  nevoiţi să le ţină la poartă şi nu de puţine ori au fost sparte de rău făcători. Au fost şi oameni care şi-au făcut garduri noi mai înalte, pentru că cele vechi sunt sub nivelul drumului “ Înainte să facă drumul ăsta nenorocit putem să intrăm şi noi cu maşinile în curte. La început încercam să le mai băgam dar după ce le-am stricat am renunţat. Avem garaje făcute dar degeaba. Le ţinem la poartă. Mai trec cu căruţele le zgârie. Ne-au şi furat din ele. Deci gardul e exact la nivelul şoselei. Mă întreb eu aşa cum au putut să facă recepţia la lucrare în halul ăsta“, spun oamenii.

“Timp de cinci ani de când e făcut drumul de ce nu s-au plâns. Acum începură să fie nemulţumiţi că i-a instigat Belgher. La mine nu a venit nimeni cu o sesizare. Şi până la urmă nu e treaba mea că au casele mai jos decât drumul. Asta este problema lor. Până acum nu au văzut. Nu am făcut eu drumul. A fost un constructor cineva care a făcut recepţia”

Elena Mosor, primar Alimpeşti

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: