Locotenentul lui Miron Cozma, aproape liber

Ultimul lider pe care minerii l-au avut în fruntea lor în urmă cu aproape 20 de ani în ceea ce a însemnat ultima mineriadă de amploare din România este aproape de a redeveni o persoană liberă până la sărbătorile de iarnă.

Romeo Beja a obţinut de la Judecătoria Timişoara o decizie prin care este admisă cererea de liberare condiţionată a acestuia, verdictul nefiind deocamdată definitiv.

Fostul lider din Valea Jiului se află în Penitenciarul Timişoara, unde are de executat o pedeapsă de 5 ani, el fiind încarcerat în 2016, când a revenit în ţară din Austria, unde fusese declarat azilant politic. O pedeapsă de 5 ani pentru mineriada de la Costeşti a executat la începutul anilor 2000 şi sindicalistul Constantin Creţan, singurul lider din Gorj care la vremea respectivă a decis să îi urmeze pe Miron Cozma şi pe Romeo Beja în drumul lor spre Râmnicu Vâlcea, pentru că până la Bucureşti nu au mai ajuns la acel moment.

Beja aşteaptă acum judecarea contestaţiei pe care autorităţile judiciare au depus-o la hotărârea dată de magistraţi şi are şanse mari ca până de Crăciun să ajungă acasă. Până atunci, rămâne în spatele gratiilor.

Vizualizări: 1,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: