Locuinţe de serviciu pentru medicii din Târgu-Cărbuneşti

Autorităţile locale din Târgu-Cărbuneşti vor să construiască locuinţe pentru cadrele medicale trecute de 35 de ani. Zeci de medici şi asistenţi fac naveta de la Craiova sau Târgu Jiu, parcurgând zeci de kilometri zilnic. Această categorie nu a putut obţine unul dintre zecile de apartamente din blocurile Agenţiei Naţionale a Locuinţei (ANL) date spre folosinţă în urmă cu o lună pe considerentul că depăşesc limita de vârstă. 

Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, spune că vrea să construiască alte câteva locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale din cadrul spitalului din localitate. Circa 60% din cele 80 de apartamente din blocurile tip ANL date spre folosinţă luna trecută au fost repartizate cadrelor medicale, profesorilor, cadrelor militare, poliţiştilor şi jandarmilor, iar de restul beneficiază cetăţenii din localitate. Acestea au fost acordate în baza unor criterii, unul dintre acestea fiind limita de vârstă stabilită la 35 de ani. “O scară de 20 de apartamente este ocupată cu cadre medicale de la spital. Dar mai vrem să construim 10 locuinţe de serviciu, pentru cei de peste 35 de ani, sunt 5-6 medici rămaşi fără. Noi vrem ca ei să stea în condiţii bune şi să nu mai facă naveta”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

În prezent, la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, prestează activitatea 78 de medici.

90% dintre medici fac naveta

Conform spuselor managerului Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, mulţi medici fac naveta. „Cam 90% dintre medici fac naveta, nu sunt de aici. Vreo 18-20 sunt din sunt din Craiova, restul din Târgu Jiu şi alte localităţi. E bine dacă se fac şi locuinţe de serviciu, ştim despre această intenţie a autorităţilor locale”, a comentat Constantin Târziu, director.

Dotarea cu utilităţi a blocurilor ANL din Târgu Cărbuneşti a costat autorităţile locale circa 10 miliarde de lei vechi, bani suportaţi de la bugetul local. Apartamentele din noile blocuri sunt locuite în proporţie de 100%.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: