Locuinţe sociale pentru găinile şefului de post

O familie din Prigoria împarte casa cu mai multe găini ce aparţin şefului postului de Poliţie din comună. Maricica Tomescu locuieşte împreună cu cei 5 micuţi în aceeaşi încăpere unde sunt adăpostite şi orătăniile şefului poliţiştilor. Locuinţa socială aflată în sediul fostei primării i-a fost acordată de primar când femeia nu avea unde să se ducă.

Primarul din Prigoria, Emil Răgman îşi bate joc de familiile care au solicitat locuinţă socială. Un caz concret este cel al familiei Tomescu. Mama a plecat din casa in care locuia împreună cu soţul şi copii pentru ca acesta o bătea. Acum locuieşte cu cei 5 micuţi în locuinţa pe care primit-o de la primărie. În aceeaşi încăpere sunt adăpostite şi găinile şefului de post din comună. Din cauza mirosului şi a mizeriei copii s-au îmbolnăvit.

„Şeful de post își ţine găinile aici“

Maricica Tomescu spune cu lacrimi in ochi ca nu are curajul sa ii spună primarului sau şefului de post că nu ii convine situaţia pentru că ar putea rămâne şi fără singurul acoperiş pe care îl are deasupra capului. Preferă să suporte mizeria şi să împartă casa cu păsările poliţistului şef. Un singur consilier local a încercat să  o ajute pe femeie prin intervenţii la primar, dar în zadar. „Este cazată o familie de săraci şi lângă camera unde stau ei sunt găinile poliţaiului. Şeful de post îşi ţine găinile aici“, a spus consilierul local, Valeriu Cotojman.

Din cauza mirosului, copii s-au îmbolnăvit

Din cauza mirosului şi a mizeriei ce provin de la păsări copii s-au îmbolnăvit. Nu au însă de ales. Ori locuiesc in continuare acolo, ori rămân sub cerul liber. „Am fata în spital, e bolnavă  de la mirosul ăsta. Am şi eu găini dar le ţin aici în curte, nu le bag cu mine în casă. M-am rugat de primar să mă lase să stau aici că m-am despărţit de al meu aşa că mă mulţumesc şi aşa“, a spus femeia.

Locuinţa in care este adăpostită familia dar si găinile sefului de post se află chiar lângă primărie. Este vorba de fostul sediu al primăriei. Se pare însă că edilul nu este deranjat nici măcar de aspectul inestetic. În afară de găini in curtea primăriei se plimbă in voie şi vacile sătenilor.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: