Locuitorii din 12 localităţi, obligaţi să plătească salariaţii Evidenţei Populaţiei Târgu-Jiu

Conducerea Evidenţei Populaţiei Târgu-Jiu a solicitat primarilor localităţilro arondate acestei instituţii să contribuie la plata cheltuielilor. Localnicii din mai multe localităţi (Arcani, Băleşti, Dăneşti, Drăguţeşti, Godineşti, Leleşti, Padeş, Peştişani, Runcu, Stăneşti şi Teleşti) vin la Târgu Jiu pentru a-şi face buletinul sau pentru a-l schimba pentru că nu au un serviciu de evidenţă în localitate. Conducerea de la Târgu-Jiu a declarat că instituţia mai face faţă cheltuielilor. Constantin Talabă a solicitat primarilor acestor localităţi să contribuie la achitarea cheltuielilor Serviciului de Evidenţă de la Târgu-Jiu sau să-şi facă propriul centru.

Doar şase din primarii celor 12 localităţi respectiv cei din Băleşti, Godineşti, Drăguţeşti, Leleşti, Stăneşti şi Teleşti au semnat convenţii cu Primăria Târgu Jiu prin care s-au angajat să suporte o parte din cheltuielile Serviciului de Evidenţă a Persoanelor pentru restul plătind târgujienii.

Convenţiile au fost semnate anul trecut când Primăria Târgu Jiu a decis că nu mai poate face faţă singură cheltuielilor legate de acest serviciu, respectiv plata salariaţilor, a facturilor la utilităţi, în special telefonie, precum şi chiria pentru spaţiul unde funcţionează, care se ridică la 30.000 de lei pe an. „Nu vor să plătească pentru că în 2004 a fost un proiect de lege care prevedea ca localităţile în cauză să fie arondate la Târgu Jiu până când îşi fac propriul Serviciu de Evidenţă a Persoanelor. Ei trebuie să înţeleagă însă că nu se mai poate aşa, în şase ani nu au reuşit să-şi facă propriul Serviciu dar nici nu vor să plătească, e strigător la cer să suporte târgujienii în continuare cheltuielile în locul lor”, a precizat Constantin Talabă, directorul executiv al Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu. Tot în 2004 a existat şi o hotărâre de consiliu local prin care se prevedea că îşi vor face propriul Serviciu de Evidenţă a Persoanelor, cele 12 primării să plătească lunar cel puţin 1.000 de lei, hotărâre care a fost atacată în instanţă de Prefectură, la conducerea căreia se afla atunci Ion Florescu. „Procesul e pe rol la Curtea de Apel Craiova, eu sper ca sentinţa să fie în favoarea noastră că altfel vom sista serviciile către populaţia din localităţile respective”, a mai precizat Constantin Talabă.

Aceeaşi situaţie la Bumbeşti-Jiu

La fel se întâmplă şi cu localnicii din Bumbeşti Jiu. Ei au plătit ani la rând pentru ca localnicii din Turcineşti, Schela, Muşeteşti şi Bâlteni să poată să-şi elibereze buletinele. Începând din acest an, primarul oraşului Bumbeşti Jiu îi bagă însă la cheltuieli pe localnicii din cele patru localităţi. „Le-am comunicat celor patru că nu mai putem suporta din bugetul propriu cheltuielile ce ţin de acest Serviciu. Contabilul a făcut un calcul şi raportat la numărul de locuitori s-a stabilit că trebuie să plătească 12.000 de lei pe an. Dacă nu vor plăti nu vor mai beneficia de serviciile noastre”, a spus  Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Situaţia nu este pe placul primărilor în cauză. „Eu nu am de unde plăti aceşti bani, nu este vorba că nu vreau ci pur şi simplu nu am de unde”, a spus Aristide Şerbanescu, primarul localităţii Schela.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: