Angajaţii de la Energoconstrucţia au protestat pentru plata salariilor

Angajaţii de la Energoconstrucţia Rovinari au ieşit ieri în stradă pentru că nu şi-au mai primit salariile de patru luni. Oamenii sunt disperaţi că nu mai au cu ce să trăiască. Negocierile avute ieri între liderii de sindicat şi conducerea societăţii au fost fără succes. Conducerea societăţii afirmă că oamenii vor primi banii când vor fi încasări. Luni, muncitorii vor face o grevă de avertisment iar joi vor recurge la greva generală.

Cei 200 de angajaţi de la societatea Energoconstrucţia Rovinari susţin că din luna noiembrie nu şi-au mai primit salariile iar din această cauză ieri muncitorii au refuzat să intre la lucru recurgând la o grevă spontană. Aceştia au de primit aproximativ 3 miliarde de lei „Nici de la cei care m-au mai împrumutat până acum nu-mi mai dau bani. Cât să mă mai şi împrumut, îmi dă omul odată dar vede că nu mai am de unde să îi dau banii înapoi. Şi oricum, dacă ni se dau salariile abia îmi ajung să-mi achit împrumuturile. Nu ştiu ce o să fac şi cu ce să-mi mai întreţin familia”, a spus unul dintre angajaţi.

Cu o situaţie asemănătoare se confruntă şi personalul TESA din cadrul societăţii. Aici, angajaţii nu şi-au mai primit salariile de mai bine de şase luni.

Directorul sucursalei Energoconstrucţia Rovinari, Ion Patentaşu, cel care a luat ieri parte la negocieri, promite că le va da oamenilor banii însă până nu va face încasările nu are de unde. „Nu e vorba dacă vreau sau dacă nu vreau să le dau banii. Totul depinde de încasările pe care le facem. O să le dăm oamenilor salariile pe o lună dar la sfârşitul acestei luni pentru că acum nu avem de unde”, a declarat Ion Patentaşu, directorul societăţii Energoconstrucţia Rovinari.

În această situaţie, liderii Federaţiei Naţionale a Muncii sunt decişi să organizeze şi alte forme de protest în zilele următoare. „Nu se poate aşa ceva. Oamenii nu mai au cu ce să trăiască. Luni vom organiza o grevă de avertisment de două ore, de la ora 730 până la ora 930  iar dacă nici  atunci nu vor face nimic de joi recurgem le grevă generală”, a declarat Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: