Locuitorii din ACH mai au case până în septembrie

Pentru cele aproape 300 de familii din cartierul târgujian ACH nu mai există aproape nicio speranţă că îşi vor păstra locuinţele. Instanţa a dat câştig de cauză proprietarilor, adică familiei Băloi, iar acum, deşi s-a făcut recurs, şansele ca instanţele superioare să schimbe verdictul sunt slabe.

Ieri a avut loc o nouă înfăţişare la Tribunalul Gorj, unde zeci de oameni, locuitori ai cartierului, au mers pentru a îndupleca inima judecătorului. Doar o minune ar mai putea salva de la evacuare familiile din ACH. Avocaţii acestora nu mai pot face decât să tragă de timp pentru a amâna evacuarea.  „Cred că datorită faptului că Tribunalul şi Judecătoria vor intra în vacanţă, termenele de soluţionare vor veni pe la sfârşitul lunii august, începutul lunii, septembrie. Din păcate şansele ca acest proces să fie câştigat sunt mici dar există, vom face tot ce se poate pentru a-i ajuta”, declară Nicolae Bobu, avocatul oamenilor.

Oamenii sunt disperaţi pentru că nu au unde să se ducă. De o viaţă locuiesc în barăcile de la ACH. „Am venit în Gorj că m-am angajat la ACH în urmă cu 26 de ani, iar de 25 de ani locuiesc în acele barăci. M-am mutat cu familia, am şi doi copii. Vă daţi seama că în timpul ăsta noi ne-am făcut tot ce era nevoie prin casă. Cine îmi dă mie banii pe care i-am investit în baie, bucătărie, pentru că toate au fost amenajate. Am tras apă, am tras curent, iar acuma mă scot de acolo. Nu am unde să mă duc”, susţine un locatar al cartierului ACH.

INCERTITUDINE

Nedumerirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât până acum ei au plătit chirie primăriei, iar acum un bărbat care deţine terenul le dărâmă locuinţele. Cel mai probabil în această toamnă toate cele aproape 300 de familii vor fi evacuate din cartierul ACH. Primăria Târgu Jiu a anunţat că va încerca să găsească soluţii pentru cei care vor fi daţi afară din casele de carton.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: