Locuitorii din Turburea se ceartă pe „averea“ CAP-ului

Locuitorii comunei Turburea sunt revoltaţi pe foştii şefi ai CAP-ului, care după desfiinţarea acestuia şi-au însuşit toate bunurile existente acolo. După ce şi-au înfiinţat o societate aceştia au preluat terenul cu tot cu construcţii şi utilaje, pe care au început să le liciteze. Oamenii susţin că nu ştiau nimic de licitaţie, iar acum îşi cer şi ei dreptul.

Oamenii spun că după desfiinţarea CAP-ului, vechii şefi au înfiinţat societatea „Viitorul”, care avea ca scop continuarea activităţilor agricole. Lucrurile nu au stat deloc aşa, iar la scurt timp conducerea societăţii a şi început să vândă pe rând toate utilajele la preţuri foarte mici. În urmă cu o săptămână membrii aceleiaşi societăţi a organizat o altă licitaţie de vânzare a materialului feros, iar sâmbătă cel care a câştigat licitaţia a şi mers să-şi ia bunurile câştigate. Acest lucru i-a scos din sărite pe locuitori, care nu admit ca bunurile care le aparţin în aceeaşi măsură şi lor să fie vândute fără voia lor. „Unde sunt boii mei care i-am dat în vremea CAP-ului. A plâns mama o lună după ei, şi plugul şi grapa pe care le-am adus aici unde sunt- Ce fac ei-! Vin şi ni le vând pe toate fără să ne spună cui şi cu cât. Ia să-i întrebaţi cu cât au vândut tractoarele. Vă spun că mai mult de un milion jumătate nu au costat. Le-au dat pe sume foarte mici numai ca să le vândă”, declară un locuitor nemulţumit.

Autoproclamaţii proprietari susţin că nu e nimic necurat în licitaţie sau în faptul că toate bunurile sunt ale lor. Aceştia spun că au anunţat locuitorii despre licitaţie, dar nu au vrut să vină.

Şi primarul din localitate îi susţine pe locuitori şi spune că noii proprietari nu au respectat profilul asociaţiei înfiinţate. „Membrii asociaţiei „Viitorul” au început să vândă din bunurile care le aparţin oamenilor, care au dreptate. Noi nu ne putem implica mai mult decât ne permite legea, însă îi vom sfătui pe cetăţeni cu privire la ce trebuie să facă”, declară Ion Bârcă primarul din Turburea.

Până se va stabili care sunt proprietarii de drept ai vechiului CAP, nimeni nu mai are voie să înstrăineze vreun bun. Totodată, Poliţia va demara o anchetă pentru a stabili cui îi revin bunurile.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: