Locuitorii unui sat din Plopşoru cară apă de la doi kilometri

Un sat întreg din comuna gorjeană Plopşoru se alimentează cu apă de la un izvor situat la doi kilometri distanţă. Primăria a întocmit un proiect de alimentare încă din anul 2009, însă nici până azi nu a primit finanţare. Primarul Grigorie Petre spune că situaţia oamenilor este absolut precară cu atât mai mult cu cât sunt și foarte mulți copii care merg pe jos ca să aducă apă de băut.

Satul Piscuri din comuna gorjeană Plopșoru este parcă uitat de lume. Cei peste 1.600 de oameni care își duc traiul aici merg doi kilometri pe jos până la cel mai apropiat izvor ca să se alimenteze cu apă de băut și de folosit în gospodărie. Mai grav este că pe această distanță de doi kilometri nu există nici măcar o fântână. ”Este într-adevăr o situație extremă la Piscuri. Oamenii de acolo nu au rețea de apă și merg pe jos aproape doi kilometri până la un izvor la Capu Dealului de unde se alimentează cu apă pentru mai multe zile. Este foarte greu să meargă pe timp de iarnă să care apă pentru că nici măcar nu sunt fântâni pe această distanță. Unii din ei sunt bătrâni și abia se mai duc”, a declarat primarul din Plopșoru, Grigorie Petre.

Proiect depus din 2009

Primarul spune că există un proiect de alimentare cu apă pentru satul Piscuri depus încă din 2009 dar pentru care a primit doar o parte din finanțare, cât să facă aducțiunea, nimic mai mult. ”Proiectul se ridică la un milion de euro, l-am depus în 2009 dar guvernul nu ne-a mai dat niciun ban. Ne-a dat la început 300.000 de lei, exact cât să fac rețeaua de aducțiune și de atunci nimic. Constructorul a sistat lucrările când a văzut că nu mai vin bani”, a adăugat Grigorie Petre. Primarul spune că o situație asemănătoare se întâlnește și în satul Deleni. Nici aici oamenii nu au fântâni și merg pe jos distanțe foarte mari pentru a face rost de apă în gospodărie.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: