Locul demisionarilor de la Schela, luat de disponibilizaţi

Decizia angajaţilor de la Primăria Schela de a demisiona a pus pe jar autorităţile judeţene care au început deja să caute soluţii pentru a rezolva situaţia. Dacă salariaţii primăriei vor pleca până la urmă, locul lor va fi luat de personalul disponibilizat din administraţie, iar pentru postul de primar se vor organiza alegeri. Aristide Şerbănescu este decis să renunţe la funcţia de primar dacă angajaţii nu vor reveni până la 1 octombrie asupra demisiilor.

Vestea că toţi angajaţii Primăriei Schela şi-au dat demisiile din cauza salariilor de mizerie pe care le primesc nu a trecut neobservată de autorităţile judeţene. Dacă salariaţii primăriei nu se vor răzgândi până la începutul lunii octombrie, locul lor va fi luat de personalul care a fost disponibilizat din administraţie o dată cu noile organigrame, iar primarul va fi înlocuit de un consilier local până la organizarea alegerilor în comuna Schela. „Instituţia Prefectului monitorizează situaţia de la Primăria Schela. Dacă angajaţii îţi dau demisia şi pleacă, în locul lor vor merge prin transfer foşti angajaţi ai Prefecturii care au fost disponibilizaţi sau de la alte primării din judeţ. Dacă nu se ocupă nici aşa posturile, se va lua legătura cu cei de la ANFP, pentru angajarea altor persoane. În ceea ce-l priveşte pe primar, acesta trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar şi cum la Schela nu este un viceprimar care să-i preia atribuţiile, unul din consilieri va face acest lucru până la alegere unui alt primar”, a declarat Alina Iordăchescu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj. 

Mai aşteaptă până la 1 octombrie

Aristide Şerbănescu este decis să plece dacă angajaţii nu se răzgândesc până la 1 octombrie să renunţe la demisii, pentru că susţine el, nu mai are ce căuta în primărie. Mai mult decât atât, el va aproba demisiile angajaţilor de frică să nu fie dat în judecată de către aceştia pentru abuz în serviciu. „Cum v-am mai spus angajaţii au dorit să plece cu data de 15 septembrie, însă i-am convins să rămână până la 1 octombrie, poate se rezolvă situaţia sau se răzgândesc. Dacă pleacă ei plec şi eu ce să fac aici fără contabil, inginer, mângâi câinii comunitari pe burtă sau să dau cu pietre după ei. Pe 1 octombrie, dacă vin cu demisiile, le accept, le dau număr de înregistrare, pentru că demisia este un act unilateral de voinţă, în 30 de zile trebuie să facă predarea sarcinilor şi apoi gata. Nu pot să nu le semnez demisiile că mă dau în judecată pentru abuz în serviciu“, a spus primarul.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: