Locuri de muncă în străinătate

Gorjenii care vor să plece la cules de căpşuni în Spania mai au la dispoziţie aproximativ două săptămâni pentru a se înscrie. Angajatorul pune la dispoziţie 800 de locuri de muncă pentru care nu se solicită comision. Data estimată de angajare este 15 februarie, iar durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, a primit oferte de muncă sezonieră în domeniul agricol de peste hotare. Spania oferă 800 locuri de muncă pentru culegătoare de căpşune, primite din partea firmei Surexport Compania Agraria. Durata contractelor de muncă este de circa trei luni, timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână. Salariul oferit este de 40 de euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi. Persoanele care doresc să obtina un contract de munca pentru aceste locuri de munca trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din Targu Jiu, strada Lt.Col.Dumitru Petrescu nr.1. Data limita de inscriere 21 ianuarie 2016. Data estimată de angajare este 15 februarie 2016.   

Locuri de muncă pentru culegătorii de căpşune sunt oferite şi de Danemarca, însă de această dată este vorba de un contract de muncă pe o perioadă de aproximativ o lună şi jumătate. O firmă din Tinglev caută 30 de culegători de căpşune pentru sezonul de recoltare care începe aproximativ la 1 iunie şi se termină în jurul datei de 15 iulie. Munca se desfăşoară la o fermă ecologică, iar programul începe la orele 4-5 dimineaţa. Plata se face în funcţie de cantitatea recoltată. Se plăteşte echivalentul unei coroane daneze a aproximativ 1 euro brut/kg, plus 6,75% spor de muncă grea, plus 12,5% bani de vacanţă, aceste procente fiind aplicate la suma totală. Selecţia se va face la Braşov, la mijlocul lunii februarie.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: