Locuri de muncă pentru gorjeni, în străinătate

Peste 300 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia gorjenilor care vor să lucreze în străinătate. Angajatori din ţări precum Olanda, Germania sau Malta au nevoie de forţă de muncă. Cele mai multe job-uri sunt adresate celor cu studii superioare, iar unul dintre cele mai importante criterii de selecţie este cunoaşterea unei limbi străine.

Tot mai mulţi angajatori străini sunt în căutarea de forţă de muncă românească. În momentul de faţă sunt disponibile sute de locuri de muncă prin intermediul reţelei europene de ocuparea a forţei de muncă EURES, pentru cei care doresc să lucreze în străinătate. „În prezent sunt disponibile 300 de locuri de muncă în străinătate, 21 dintre acestea sunt pentru Olanda, se caută în special ingineri. În momentul de faţă firmele străine îşi selectează personalul şi de aceea cererea de forţă de muncă este mai mare”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

Angajatorii din Olanda au nevoie de specialişti care să ocupe  posturi precum:  senior inginer în utilaj tehnologic (3 posturi), inginer de proces (3 posturi), inginer construcţii civile şi industriale (3 posturi) sau inginer de proiect (4 posturi).

De exemplu, cei care vor opteze pentru unul dintre posturile de inginer construcţii civile trebuie sa îndeplinească următoarele cerinţe: să deţină diplomă de inginer construcţii civile şi industriale, să fi lucrat câţiva ani în proiectare, să aibă un grad ridicat de angajament, să fie un bun comunicator şi să stăpânească foarte bine limba engleza atât scris, cât şi vorbit. Candidaţii trebuie să trimită CV model Europass în limba engleză cu poză inclusă la adresa de e-mail: [email protected], iar termenul limită pentru candidatură este 31 martie.

Angajări fac şi firmele din Malta care au nevoie de 5 programatori IT, iar pentru  Germania se caută  zeci de ospătari, barmani sau bucătari care pot câştiga între 1700 şi 2100 de euro/ lună. Contractul este pe o perioadă de şase luni, începând cu luna aprilie, iar cazarea este pusă la dispoziţie de angajator, contracost.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: