Locurile în clasa I, ocupate înainte de a se da startul la înscrieri

S-a dat startul la înscrierile în clasa I pentru anul şcolar 2011-2012. Părinţii îşi pot înscrie copiii la şcoală până pe 6 mai, însă locurile sunt deja ocupate. S-a ajuns la această situaţie pentru că directorii de şcoli au acceptat cererile de înscriere ale copiilor chiar de la începutul anului 2010-2011.

Chiar dacă perioada oficială de înscriere a elevilor în clasa I este între 3 martie-6 mai, locuri libere se mai găsesc doar la şcolile care nu au mare prestigiu. La nivelul judeţului Gorj se aşteaptă peste 3500 de elevi în clasa I. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că sunt suficiente locuri pentru elevi în şcoli şi cadre didactice titulare. În Târgu Jiu pe cele 950 de locuri disponibile s-au înscris 838 de elevi, iar în municipiul Motru pe cele 275 de locuri s-au înscris 229 de elevi în clasa I. Cei care vor intra în această toamnă în clasa I vor fi şi cei care vor beneficia de prevederile noii Legi a învăţământului.

Părinţii îşi înscriu copiii la mai multe şcoli

La Şcoala Generală „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu s-au ocupat deja cele 75 de locuri disponibile. Secretariatul şcolii a acceptat cererile părinţilor şi înainte de perioada oficială pentru a se putea propune numărul de clase pentru anul viitor. Majoritatea directorilor de şcoli spun că nu au putut refuza cererile părinţilor. Mai mult decât atât, există şi riscul ca părinţii să depună dosarele copiilor la mai multe şcoli.  La Şcoala Generală Alexandru Ştefulescu din Târgu Jiu este aceeaşi situaţie. Startul la înscrieri s-a dat înainte de perioada anunţată de Ministerul Educaţiei, iar cele 150 de locuri puse la bătaie sunt aproape ocupate. „Şi până acum s-au făcut înscrieri. Am propus şase clase de câte 25 de elevi. Se mai fac înscrieri şi încercăm să fie toată lumea mulţumită”, spune Lelia Stângă, director adjunct în cadrul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: