Londra limitează accesul migranților slab calificați - PROIECT

Marea Britanie vrea să pună capăt liberei circulaţii a muncitorilor după ce iese din Uniunea Europeană şi să limiteze imigraţia europenilor slab calificaţi, potrivit unui document de lucru al Guvernului britanic publicat de ziarul britanic The Guardian. 

Ministerul propune în acest text măsuri menite să reducă sosirea migranţilor europeni slab calificaţi după Brexit. Aceştia ar urma să primească un permis de sejur doar pe o durată maximă de doi ani, iar cei înalt calificaţi de trei până la cinci ani.

Între alte propuneri - care ar urma să intre în vigoare după o perioadă de tranziţie de cel puţin doi ani - se mai află introducerea treptată a unui nou sistem de migraţie care să limiteze drastic dreptul cetăţenilor europeni la reîntregirea familiei şi obligarea la prezentarea la intrarea în ţară a unui paşaport în locul cărţii de identitate.

”Pentru a fi considerată un atu pentru întreaga ţară, imigraţia nu ar trebui să fie numai în beneficiul migranţilor, ci să fie profitabilă din punct de vedere financiar actualilor locuitori”, scrie în acest document de 82 de pagini redactat în august de Ministerul britanic de Interne. (A.A.)

Vizualizări: 2,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: