Lovitură pentru CE Oltenia. Sentință casată, proces reluat de la zero

Victorie în instanță pentru firma de apartament din Constanța, cea prin intermediul căreia Complexul Energetic Oltenia exporta cărbune în Serbia în anul 2015, în timpul mandatului lui Laurențiu Ciurel.

După câteva luni de la parafarea contractului cu BVA Coal, CE Oltenia a decis rezilierea lui și reținerea garanției de bună execuție, de 780.000 de euro.

Firma constănțeană a cerut imediat în instanță restituirea instrumentelor de plată reprezentând contravaloarea garanţiei, adică şapte bilete la ordin a câte 443.600 lei şi unul de 354.880 lei.

În vreme ce șefii CE Oltenia spuneau că BVA nu a preluat cantitatea de cărbune din contract, de 1,2 milioane tone de cărbune, cerând să execute garanția, cei de la firma constănțeană acuzau compania că nu a avut capacitate de livrare la granulația din contract.

Cum-necum, CE Oltenia a pierdut procesul la Tribunalul Gorj, instanța obligând societatea să restituie garanția. Ulterior, CE Oltenia a câștigat procesul la Curtea de Apel Craiova, în noiembrie 2018.

Firma constănțeană a mers mai departe și a atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție. După patru ani de începerea judecății în Gorj, BVA Coal obține casarea sentinței de la Craiova și rejudecarea cauzei. Sentința este definitivă.

„Admite recursul declarat de recurenta-reclamantă BVA COAL S.R.L. împotriva deciziei nr. 1170/2018 din 22 noiembrie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Craiova - Secţia a II-a Civilă, pe care o casează şi dispune trimiterea cauzei spre o nouă judecată aceleiaşi instanţe. Definitivă”, este sentința din 28 iulie a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.


Afacerea „Cărbune pentru Serbia” a fost anchetată și de DNA, dar procurorii au clasat dosarul.

Vizualizări: 5,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: