Lovitură pentru echipele de Liga 4 care vor să promoveze

Federația Română de Fotbal le-a dat, în ultima săptămână, o lovitură, cluburilor de fotbal de nivel amator din țară care vor să promoveze. Acestea nu mai pot transfera jucători pentru barajul de promovare în Liga 3 și trebuie să se descurce cu cei pe care îi aveau legitimați la începutul anului.

După ce le-a dat un regulament în care să se descurce în trei săptămâni să joace într-un minicampionat de Liga 4, pentru ca învingătoarea să fie primită cel puțin la un prim baraj de promovare în Liga 3, mai nou, acelorași echipe de județ li s-a trimis și o adresă în care se prevede că, echipele campioane județene, care vor participa la barajul de promovare în Liga 3, trebuie să utilizeze doar jucătorii pe care îi aveau legitimați cel mai târziu la 8 februarie 2021.

În această perioadă este o situație cu totul specială, iar cluburile de Liga 4 sunt dezavantajate din start prin această prevedere. Cum majoritatea campionatelor de Liga 4 din țară, cu excepția celor din Arad și Hunedoara, nu s-au reluat de mai bine de un an de zile, de la momentul în care erau oprite în luna martie a anului 2020, când izbucnea pandemia în România, bineînțeles că acestea, neavând activitate o perioadă îndelungată, fie s-au despărțit de jucătorii pe care îi aveau, fie nu au transferat nimic în perioada de transferuri de iarnă. În aceste condiții, echipele de Liga 4 care acum s-au înscris în competiții cu scopul de deveni reprezentanta județului la barajul de promovare în Liga 3 vor trebui să se bazeze la meciurile de promovare exclusiv pe jucătorii pe care îi avea până la data de 8 februarie 2021. Cei achiziționați în aceste zile vor avea dreptul să joace doar la nivel de Liga 4, dar nu și la baraj.

Această măsură duce la retragerea unor echipe din campionatele care erau la un pas de debut, așa cum s-a întâmplat la Cluj unde două echipe au renunțat la a mai participa la miniturneu, drept pentru care competiția s-a anulat.

În județul Gorj campionatul județean al Ligii 4 nu se va mai relua și nici o echipă nu va merge la meciurile de baraj în acest an. Din Gorj a avut posibilitatea să promoveze, cu un an în urmă, Știința Turceni,  care fusese invitată de FRF să se înscrie în Liga 3 dar nu a dat curs invitației.

Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: