LPF a vândut Liga I cu 28 de milioane de euro

Liga Profesionistă de Fotbal a vândut marţi drepturile de televizare ale Ligii 1, pentru următoarele cinci sezoane, pentru 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare ediţie de campionat, aceleiaşi firme care le deţine şi acum.

Actualul contract, semnat în 2014 cu firma ISB, din Malta, pentru 27,5 milioane de euro net pe an, expiră în această vară. "Vreau să vă spun că s-a aprobat în Adunarea Generală semnarea contractului cu firma care deţine în acest moment drepturile TV, pentru o perioadă de cinci ani, cu o valoare de 28 de milioane, cu TVA. Nu intrăm în amănunte. Meciurile vor fi difuzate pe Digi Sport, Look, Telekom. S-a votat cu 13 la 1 în favoarea contractului pentru drepturile TV. Singurul club care s-a opus a fost CS U Craiova. Motivul pentru care au votat împotriva a fost că nu le convenea modul în care se fac programările la TV", a spus Gino Iorgulescu, la finalul Adunării Generale la LPF.

Conform liga2.ro, şefii cluburilor din Liga 1 au votat în favoarea contractului pentru că, pe de o parte, depind de aceşti bani, iar pe de alta îşi dau seama că sezonul viitor nu va produce schimbări spectaculoase pentru apetitul microbistului român. "Spaima" Ligii, a deţinătorilor de drepturi TV şi a televiziunilor care transmit meciurile (DigiSport, TelekomSport, LookSport) este că la vară ar putea promova în Liga 1 şi Academica Clinceni, actualul lider al Ligii 2, care are 7 puncte avans faţă de locul 3 cu 8 etape înaintea finalului de sezon.

Iorgulescu aştepta promovări din partea Universităţii Cluj şi a Petrolului, unele care ar fi ridicat nivelul de interes, dar cei de la LPF s-au trezit cu Academica Clinceni (locul 1) şi Chindia Târgovişte (locul 2), echipe fără baze mari de fani, care foarte probabil nu vor juca pe terenul propriu dacă promovează şi care sunt lipsite de interes pentru microbistul obişnuit.

Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: