Lucrări de amenajare a sensurilor giratorii în Târgu Jiu

Angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu lucrează atât ziua, cât şi noaptea, la amenajarea celor 3 sensuri giratorii din centrul oraşului. Ieri noapte, în intersecţia din apropierea Pieţei Centrale s-a refăcut configuraţia liniei de troleu, deoarece au fost tăiaţi 6 stâlpi care afectau construirea sensului giratoriu.

În perioada imediat următoare se va reface zona afectată de fundaţii şi vor fi montate pastile de separare a benzilor. Valoarea lucrărilor de amenajare a unui sens giratoriu variază între 800 de milioane şi 1,4 miliarde de lei vechi, în funcţie de lucrările de infrastructură care se impun. În zona centrală, pe axa Unirii vor funcţiona 3 sensuri giratorii începând cu data de 15 august ( în intersecţia de la Piaţa Centrală, în intersecţia din apropierea magazinului Parângu şi în intersecţia de la statuia lui Tudor Vladimirescu). În prezent, în toate aceste zone se efectuează lucrări de deviere a reţelelor de canalizare, iluminat, telefonie şi televiziune prin cablu şi internet. Valoarea lucrărilor de deviere a reţelei de troleu, fibra optică şi telefonie este suportată integral de operatorii respectivi potrivit contractelor încheiate cu Primăria.

Sisteme moderne de semaforizare

În apropierea celor 3 sensuri giratorii, la aproximativ 15 metri de colţul intersecţiilor, vor fi instalate semafoare pentru pietoni şi autoturisme. Lucrările de semaforizare vor fi demarate săptămâna viitoare. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, ne-a declarat: „Semafoarele intersecţiilor din zona centrală vor fi dezafectate, iar la circa 15 metri de sensurile giratorii vor fi instalate semafoare moderne pentru pietoni şi autoturisme. Acestea au programe automatice pentru a comunica între ele şi sunt dotate cu aparate de programare a timpului. Valoarea lucrărilor de semaforizare a celor 3 sensuri giratorii se ridică la 2,2 miliarde de lei vechi.”

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: