Lucrări de canalizare şi alimentare cu apă în tot Târgu Jiul

Până la finalul anului 2012 târgujienii vor avea unele dintre cele mai moderne reţele de canalizare şi alimentare cu apă. În momentul de faţă, în zona de Vest a oraşului se lucrează pe trei şantiere la proiecte de extindere a  canalizării şi alimentării cu apă. Valoarea întregului contract este de peste 300 miliarde de lei vechi şi cuprinde şi alte lucrări în fară de alimentari cu apă şi canalizare.

Utilajele societăţii Energoconstrucţia lucrează la foc continuu pe Calea Sverinului, str. Şuşiţa, şi str. Jiului, situate în partea de Vest a municipiului Târgu Jiu. Proiectul care se află în desfăşurare are o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi şi prevede lucrări de extindere canalizare pe o distanţă de peste 9 km şi de asemenea de alimentări cu apă pe o distanţă de aproximativ 9 km. Întregul proiect însă, care se ridică la o valoare de peste 300 de miliarde de lei vechi se derulează pe 12 contracte de lucrări, care include  modernizări ale staţiilor de epurare şi a surselor de tratare, dar şi reabilitări ale unor reţele de apă şi canalizare din alte zone ale oraşului. „Întregul proiect are dată limită de finalizare luna septembrie 2012”, susţine Ion Popescu, director Aparegio.

Lucrări întârziate

Din cauza problemelor care au apărut pe parcursul derulării proiectului, lucrările sunt într-o întârziere de peste patru luni. „Au fost o serie de probleme tehnice pe care le-am întâmpinat, pentru că sunt reţele foarte vechi pe care le descoperim şi despre care nimeni nu mai ştie nimic. În aceste situaţii suntem obligaţi să chemăm furnizorii de servicii care să verifice dacă acele reţele mai sunt funcţionale. Nu este cazul noilor reţele care apar în documentaţia noastră”, susţine Ion Patentaşu, directorul de la Energoconstrucţia, societatea care se ocupă de lucrări.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: