Cursuri de pian şi vioară oferite de dascăli francezi

Elevii Şcolii Populare de artă din Târgu Jiu vor beneficia şi anul acesta de îndrumarea profesoarei Veronique Chauvel, originară din Franţa, în cadrul taberei internaţionale de muzică cultă “Şcoala de Vară”. Cursanţii gorjeni vor lua lecţii de pian şi vioară. “Din 7 iulie până în data de 11 iulie se va desfăşura la Târgu Jiu Şcoala de Vară. Vor avea loc cursuri de măiestrie artistică, pian şi vioară, susţinute de profesorul Veronique Chauvel şi de fiicele sale, Lucile şi Claire, din Franţa. Am început acest proiect în urmă cu vreo 3-4 ani, de atunci prietenele noastre sunt prezente de fiecare dată la începutul lunii iunie, iulie anul acesta, la începutul vacanţei, pentru a lucra cu elevii noştri de la această disciplină”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Cursurile se vor încheia cu un concert de gală care va avea loc sâmbătă, 11 iulie, de la orele 11, la Muzeul Judeţean Gorj, la care vor fi prezenţi elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu alături de profesorul Veronique Chauvel.  

Mihaela Popescu, directorul „Şcolii de Vară”, a vorbit despre parteneriatul cu profesorul francez şi fiicele sale. „Este un parteneriat mai vechi care a debutat în cadrul Liceului de Artă, după aceea în 2010 a fost transferat la Şcoala Populară de Artă. Aici am găsit o colaborare excelentă. Proiectul continuă. De marţi, de la ora 9, cursurile vor începe, vor fi elevi de la  Şcoala Populară şi câţiva ai Liceului de Artă, sunt în jur de 40 de cursanţi”, a precizat  Mihaela Popescu.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: