Lucrări întârziate la pod. Primar: Ce să fac? Să-i anulez contractul?

Situație dificilă pentru primarul din Bengești-Ciocadia, care încearcă să convingă un constructor să termine o lucrare începută acum câteva luni în comuna gorjeană. Mai exact, este vorba de un pod în satul Ciocadia. Investiția ar fi trebuit finalizată încă din vară, dar nici până acum firma constructoare nu dă semne că ar termina lucrarea măcar la finalul acestui an. Primăria se vede nevoită să prelungească înțelegerea cu același constructor, doar ca să nu aștepte ani de zile să reia întregul demers.

Primarul din Bengești-Cicoadia, Victor Geogia, a explicat că lucrările au fost întârziate fără explicații. Constructorul ar fi luat prea multe lucrări cărora nu le-a făcut față, iar podul din Ciocadia a rămas nefinalizat.

Ar fi trebuit să fie gata încă din luna august. „Podul din comuna Ciocadia nu a fost finalizat. Aștept constructorul care a întârziat cu lucrările. Am aflat de ce nu l-a finalizat. A avut niște lucrări prin comuna Roșia, a întârziat acolo, a avut de turnat asfalt și nu a finalizat acest pod. Am așa un dezgust pentru că acest pod trebuia finalizat până în august. Suntem în decembrie și nu e gata”, a spus primarul Victor Geogia.

Primarul a explicat că nu are de ales și trebuie să prelungească acest contract cu același constructor, să fie sigur că lucrarea va fi gata măcar în câteva luni. Dacă ar anula contractul, ar trebui să reia întreaga procedură care va fi una de durată și va aduce și mai multe întârzieri lucrării. „Ăștia sunt constructorii! Oamenii vin la mine: Domnule primar, nu ai mai terminat podul! Dragă, menirea mea a fost să obțin finanțarea și să dau ordin de începere la un constructor. De aici încolo nu mai poate face nimic. Ce să fac? Să-i anulez contractul? Îl anulez foarte ușor și apoi trebuie să fac iar proiectare, mai durează doi ani de zile. Sunt de vină cei care trebuie să dea legi în sensul ăsta”, a mai adăugat primarul din Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 2,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: