Lucrările de reabilitare a Pasarelei din Târgu Jiu, amânate

Municipalitatea din Târgu Jiu intenționa ca vara aceasta să înceapă lucrările de reabilitare a pasajului peste calea ferată de pe strada Unirii, cunoscut sub denumirea de Pasarelă. De altfel, la începutul acestui an, administrația locală a organizat și o licitație pentru contractarea unui constructor, însă procedura a fost anulată.

Peste 1 milion de lei a fost suma pusă la bătaie de municipalitate pentru reabilitarea pasajului. Acum, autoritățile locale spun că nu pot avansa un termen pentru demararea investiției, explicând că lucrarea nu poate fi realizată de oricine. ”Se mai amână puțin. Nu vor intra în prima parte a anului, pentru că n-am terminat faza de proiectare. După ce terminăm faza de proiectare, din acel moment, demarăm procedura de licitație. Mi-aș dori să începem odată cu vacanța copiilor, pentru că atunci e traficul mai puțin intens, dar să vedem dacă se finalizează procedura de studii de fezabilitate, proiectare. Totuși, Pasarela nu este un obiectiv simplu de realizat. Acolo trebuie să faci și partea de stabilizare a pilonilor, lucrurile sunt puțin mai complicate. Nu orice societate se poate băga la un astfel de proiect. Sper ca lucrările să înceapă până la toamnă”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Pasarela Târgu Jiu s-a degradat în ultimii ani, fiind necesare intervenții în ceea ce privește partea carosabilă și pietonală, dar și pentru înlocuirea bordurilor și a altor elemente de siguranță rutieră.

Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: