Lucrările din Turburea făcute cu localnicii de la 416

Primăria Turburea va efectua şi în acest an importante investiţii pentru comunitate. Nici nu s-a luat bine zăpada şi autorităţile locale au început lucrările. Pentru a face economie la buget, cele mai multe lucrări vor fi realizate cu persoanele care beneficiază de ajutor social. Chiar dacă sunt nevoiţi să depăşească numărul zilelor de muncă, oamenii nu se plâng şi spun că trebuie să justifice banii daţi de primărie.

Transformarea camerelor primite de la OMV Petrom în locuinţe sociale, balastarea drumurilor, decolmatarea şanţurilor şi igienizarea şcolilor sunt doar câteva din lucrările pe care Primăria Turburea le efectuează cu persoanele care beneficiază de ajutor social. Şi cum primăvara a dat primele semne, oamenii au şi fost puşi la muncă. „Am început să renovăm cele 23 de camere pe care le-am primit gratuit de la OMV Petrom, din blocul din spatele primăriei. Vrem să le transformăm în locuinţe sociale şi să le dăm la oameni. Lucrările le efectuăm cu persoanele de la 416. Avem 120 de localnici care beneficiază de ajutor social, iar foarte mulţi dintre ei sunt tâmplari, zidari, electricieni care nu au loc de muncă. Terminăm cu acestea începem să decolmatăm şanţurile, să balastăm drumurile, să igienizăm şcolile, avem de muncă în permanenţă”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Edilul local spune că dacă nu ar fi fost ajutat de localnici nu ar fi reuşit să facă lucrări multe cu bani puţini. „Nu avem bani pentru a mai plăti şi forţa de muncă. Oamenii au înţeles că nu există altă soluţie decât să muncim cu toţi. Trebuie să facem economii cum putem. De exemplu, pentru balastarea drumurilor vom lua 2000 mc de balast din Gilort şi nu vom plăti decât transportul pentru că balastarea o facem tot cu oamenii noştri. Şi deszăpezirea am făcut-o tot cu persoanele de la 416. Cu toţii am muncit pentru comunitatea în care trăim. Anul acesta vrem să introducem gaze în satele Poiana şi Cocorova, iar şanţurile le facem tot cu cei de la 416. Asta este n-avem încotro trebuie să ne mobilizăm cumva dacă vrem să facem ceva. E uşor să stai la poartă pe bancă, dar pentru banii ăia 120 de lei/lună chiar dacă nu sunt mulţi trebuie să faci ceva ca să-i câştigi”, a menţionat primarul Bârcă. 

ÎNŢELEGERE

Primarul comunei Turburea spune că oamenii sunt înţelegători chiar dacă uneori şi-au mai depăşit zilele de muncă. „Au mai fost situaţii când unii au mai lucrat şi 7-14 zile pe lună, în loc de 5-6, dar oamenii au înţeles că era de muncă în perioada aceea şi au venit la lucru. Altădată, pe timpul iernii, când e mai puţin de muncă îi lăsăm să stea acasă, o lună fac mai multe zile, alta nu fac deloc în funcţie de ce avem de făcut. Niciodată nu au fost probleme din această cauză.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: