Lucrările la Centrala Bumbeşti – Livezeni, plătite în rate

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Hidroelectrica prevede bani şi pentru finalizarea lucrărilor la Centrala Hidroelectrică Bumbeşti Jiu - Livezeni. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, declara că ar fi interesat de alipirea acestei centrale la companie, lucru ce ar duce la creşterea vânzărilor de energie prin realizarea unui mix. Ciurel vorbea chiar de susţinerea cheltuielilor pentru finalizarea lucrărilor, însă Hidroelectrica a aprobat deja sumele necesare.

Directorul filialei Târgu Jiu a Hidroelectrica, Cătălin Tilea, a confirmat ieri că există prevederi bugetare pentru acest obiectiv. „Lucrările nu s-au sistat niciodată, se fac şi pe timpul ierni. Este îmbucurător faptul că avem alocaţi bani la buget pentru Bumbeşti-Livezeni. Este vorba despre aproximativ 34 de milioane plus restanţe de 26 de milioane, deci undeva la 60 de milioane anul acesta“, a declarat Tilea.

Mai mult, lichidatorul Remus Borza a purtat discuţii cu firma Romelectro, care va primi sumele restante eşalonat. Decizia a fost luată pe 24 ianuarie şi se regăseşte în raportul lunar al lui Borza postat pe site-ul companiei:. „Plata lucrărilor realizate şi nefacturate pe obiectivul de investiţii Dumitra-Bumbeşti Livezeni se va eşalona pe următorii 3 ani. Conducerile  Hidroelectrica şi Romelectro vor negocia şi vor conveni graficul de plăţi pentru lucrările prevăzute la punctul anterior, prin încheierea unui act adiţional“.

Directorul Tilea nu a vurt să comenteze posibilitatea divizării Hidroelectrica, iar unele centrale să alcătuiască împreună cu CE Oltenia o nouă companie.

Ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă, a declarat că după ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, în luna iunie, compania va fi divizată. În acelaşi timp, administratorul judiciar Remus Borza a anunţat licitarea a peste o sută de microhidrocentrale din ţară. 

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: