Lucrările pe tronsonul Filiaşi-Moi dau bătăi de cap localnicilor

Lucrările de modernizare la drumul european Filiaşi-Moi  le dă bătăi de cap atât participanţilor la trafic dar şi locuitorilor din comuna Bâlteni. Oamenii se plâng de faptul că firma care execută lucrările nu a făcut şanţuri şi de fiecare dată când plouă mai puternic toată apa le intră în gospodării. De asemenea, aceştia îşi ţin maşinile în stradă pentru că nu sunt podeţe de acces.

Vasile Vlăduleanu a făcut adrese la Prefectura Gorj şi la toate instituţiile abilitate să ia măsuri în acest caz şi să urgenteze terminarea lucrărilor.

 „Oamenii sunt disperaţi şi ei vin la mine să se plângă. Eu îi înţeleg pentru că şi eu sunt în aceeaşi situaţie ca şi ei. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că firma nu a făcut şanţuri decât în anumite zone şi ele nu au continuitate. Mai mult decât atât  firma nu a făcut podeţe de acces în gospodări, iar oamenii bătrâni de abia trec prin şanţuri şi prin denivelări, iar cei care au maşini nu le pot băga în curte. Eu nu am putut decât să îmi cer scuze în faţa lor şi să le promit că o să rezolv situaţia asta deranjantă pentru comunitate. Am făcut adresă la Prefectura Gorj şi la celelalte instituţii abilitate iar aceştia s-au deplasat în comuna Bâlteni şi după ce i-am plimbat o zi întreabă prin ploaie şi-au dat seama că am dreptate şi trebuie să ia legătura cu firma spaniolă F.C.C., lucru pe care l-au şi făcut deja, iar de două zile angajaţii lucrează în continuu, îi prinde chiar două noaptea”, a spus primarul.

18 minute roşu la semafor

Nici şoferii nu sunt mulţumiţi de ceea ce se întâmplă pe acest tronson de drum. Pe lângă faptul că se lucrează foarte încet şi traficul este îngreunat ei mai au probleme şi cu poliţia care profită de acest lucru pentru a mai reţine câteva permise şi a da amenzi usturătoare participanţilor la trafic. Acest lucru i s-a întâmplat şi lui Lucian Dobroiu care a rămas fără permis de conducere în comuna Bîlteni datorită semafoarelor care se întind pe kilometri întregi. „Semaforul dintre Bâlteni şi Peşteana este pe aproape şapte kilometri şi durează aproximativ 18 minute. Eu am intrat pe culoarea verde la semafor dar am mers încet pentru că drumul este sub orice critică şi nu vreau să-mi distrug maşina, iar între timp semaforul s-a făcut roşu, iar la capătul drumului în lucru era poliţia. M-a oprit şi pe mine şi pe cei din spatele meu, ne-a dat amendă şi ne-a luat permise pentru că spun ei am trecut pe roşu la semafor. Eu am contestat procesul verbal şi am înţeles că mai sunt mulţi şoferi în situaţia mea”.

Cele semnalate de locuitorii comunei Bâlteni şi de şoferii care au tranzitat zona respectivă au fost confirmate şi de prefectul Liviu Andrei care s-a deplasat la faţa locului la solicitarea primarului Vasile Vlăduleanu. „M-am deplasat personal acolo şi am văzut care este realitatea. Nimeni nu contestă calitatea lucrării însă nu se respectă legea. Nu sunt făcute şanţuri, podeţe, semafoarele sunt foarte lungi ceea ce nu este normal. Eu am avut o discuţie cu primarul şi cu reprezentanţii firmei respective şi le-am pus în vedere să semneze un protocol de colaborarea. I-am atenţionat ca până pe 15 decembrie când se suspendă lucrările că nu pot lucra pe timp de iarnă traficul să fie asigurat şi să nu fie nicio problemă până în martie când se va relua lucrarea”, a spus Andrei.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: