Lucrul de mântuială pe Calea Eroilor s-ar putea lăsa cu o sancțiune uriașă

Firma care face lucrările de modernizare pe Calea Eroilor, din Târgu Jiu, ar putea fi bună de plată. Nu mai puțin de 200 de mii de euro ar putea pierde dacă nu duce lucrările la bun sfârșit așa cum sunt prevăzute în proiect, până la sfârșitul lunii iunie. Deși este greu de crezut că termenul va fi respectat ținând cont de evoluția lucrărilor, constructorul a asigurat municipalitatea că se va ține de cuvânt.


Modernizarea primului tronson din Calea Eroilor, de nici 500 de metri, ar trebui să înfrumusețeze zona centrală a municipiului Târgu Jiu și să atragă turiști. De mai bine de doi ani este în șantier și lucrările merg cu încetinitorul.

Lucrările au început cu stângul și termenele de finalizare au fost amânate de fiecare dată. constructorul a mai primit un ultimatum: finalul lunii iunie. În caz contrar, riscă să fie sancționat: „Prin finalizarea acestei lucrări și neprelungirea lucrării. Mai mult, este o garanție care este depusă la Primăria Târgu Jiu. Putem executa acea garanție pe restul de lucrări. Societatea, nu numai că nu va mai câștiga  nimic de pe urma finalizării acestei lucrări pentru că nu mai continuăm contractul, nu îl mai adiționăm, ba va fi și sancționată și va plăti un anumit prejudiciu autorității publice locale, prejudiciu pe care l-a creat prin nefinalizarea lucrărilor”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Firma ar putea rămâne fără circa 200 de mii de euro dacă nu duce lucrările la bun sfârșit. „Este 10% din valoarea lucrării. Dacă ne raportăm la cele două milioane de euro, este o sumă destul de importantă”, a mai adăugat edilul.

Firma primăriei, Edilitara, ar putea fi băgată în schemă și pusă să termine lucrările. „Eu cred că Edilitara putea finaliza această lucrare de la început. Atunci am încercat să fim puțin precauți. Când am scos la licitație lucrarea, am pus și o clauză pentru cei care se prezintă la licitație, să fi avut și lucrări similare. Discutăm totuși, de Calea Eroilor, cel mai important obiectiv turistic pe care îl avem în Târgu Jiu, alături de Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit”, a mai menționat Romanescu.

Modernizarea primului tronson din Calea Eroilor ar fi trebuit să fie gata în februarie, anul trecut. Lucrările costă în jur de două milioane de euro și reprezintă doar o primă parte din întreaga modernizare a străzii care leagă Poarta Sărutului de Coloana fără Sfârșit, proiect estimat la aproape 27 de milioane de euro.

Galerie foto



Vizualizări: 2,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: