Conducerea UATAA amenință rău-platnicii cu sistarea apei calde

Cetățenii municipiului Motru, cu datorii mari față de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA), riscă să rămână fără apă caldă. Cel puțin asta spune conducerea unității, care anunță că datoriile înregistrate de populație se ridică la peste 24 de milioane de lei. Anunțul vine în contextul în care abia de marți, 11 aprilie, motrenii vor avea din nou apă caldă în locuințe.

Decizie fără precedent a conducerii Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru care anunță că va trece la sistarea furnizării apei calde pentru blocurile unde sunt înregistrate datorii uriașe. După perioada de iarnă, când uzina a asigurat și agentul termic pentru încălzirea locuințelor, facturile restante au crescut cu peste 2 milioane de lei. Conducerea uzinei spune că unitatea nu-și mai poate desfășura activitatea în acest condiții și că va trece la măsuri radicale. "În momentul de față apa caldă este livrată numai populației, agenții economici nu prea folosesc. Vom urmări foarte atent încasările pentru că dispunem de bani foarte puțini. În măsura în care vor fi blocuri, scări, sau asociații care vor dovedi rea-credință în a încasa și de a ne plăti apa caldă, vom fi deciși să respectăm prevederile contractuale, care să meargă până la sistare pentru cei rău-platnici. Nu avem ce face. Datoriile se ridică la 24 de milioane lei", a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

Conducerea UATAA Motru spune că de marți, motrenii vor primi apă caldă menajeră la o temperatură de minimum 55 de grade, așa cum prevede contractul. Instalațiile au fost încărcate încă de luni.

Printre cei care au restanțe mari față de uzina de termoficare se află și administrația locală. "Facturăm la nivelul lunii martie, posibil să mai crească pentru că nu știm exact cât o să mai crească. În orice caz, se simte.  Primăria Motru are datorii de 1.6 milioane, nu și-a plătit căldura", a mai spus administratorul special al UATAA Motru.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, spunea acum o lună că va cere sprijin la Ministerul Dezvoltării pentru a plăti atât facturile restante către UATAA cât și subvențiile acordate pentru încălzirea locuințelor motrenilor.       

La Motru, încălzirea a fost oprită de la 31 martie la solicitarea asociaților de proprietari care nu au mai dorit prelungirea perioadei de furnizare a agentului termic.

Vizualizări: 2,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: