„Luna pădurii” începe cu plantări la Târgu Jiu

Luna dedicată pădurii începe chiar astăzi şi va fi o lună dedicată plantărilor şi acţiunilor ecologice după cum afirmă chiar directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, Radu Socolovski. „Începând cu a treia decadă a lunii martie şi până în aprilie, de comun acord cu Direcţia Silvică, vom iniţia o campanie de plantări de arbori mai ales că în această perioadă este şi luna pădurii. Cum altfel să o sărbătorim dacă nu contribuind la creeare unui mediu sănătos şi verde”, a declarat Radu Socolovski, directorul APM Gorj.Acţiunile vor avea ca şi participanţi atât reprezentanţi ai Agenţiei, Direcţiei Silvice cât şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi elevi ai liceelor de profil din oraş. „Ni se vor alătura ca de obicei, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi bineînţeles colaboratorii noştri fideli, elevii care au luat parte la atâtea astfel de acţiuni”, a precizat Radu Socolovski.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Agenţiei de Mediu vor trece la identificarea logisticii dar şi la achiziţionarea puieţilor ce vor fi plantaţi în diferite zone ale judeţului. „Trebuie să ne sincronizăm foarte bine alături de ceilalţi participanţi pentru ca vremea urâtă să nu ne ia prin surprindere şi bineînţeles plantările se vor face în funcţie de zone, spre exemplu, în zona de sub poalele munţilor ca Novaci, Baia de Fier sau Polovragi nu putem planta decât răşinoase aşa cum în alte localităţi arbori care se adaptează condiţiile meteo”, a mai adăugat Radu Socolovski.

Zonele respective vor fi stabilite de comun acord între Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Silvică Gorj.  „Luna pădurii” se va încheia la 15 aprilie, timp în care în toată ţara vor avea loc astfel de acţiuni pentru descurajarea defrişărilor şi pentru îmbunătăţirea mediului înconjurător.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: