Lupta pentru şefia PSD Gorj, relansată de Dragnea

Vor fi alegeri la PSD Gorj „în viitorul apropiat”. Asta arată un comunicat de presă al organizaţiei, din care nu se înţelege însă dacă vor fi alegeri în această toamnă, aşa cum vrea deputatul Mihai Weber, sau în octombrie anul viitor, atunci când spune senatorul Florin Cârciumaru că îi expiră mandatul.

Mihai Weber a anunţat de luni bune că va candida la şefia PSD Gorj dacă vor fi alegeri în acest an. Cei de la centru nu au trecut Gorjul pe lista celor 11 organizaţii cu conduceri interimare în care vor fi alegeri în acest an, iar preşedintele Cârciumaru a explicat de ce. El a fost reconfirmat în octombrie 2015 pentru un mandat de patru ani, aşa că va rămâne preşedinte până în 2019.

Disputa părea câştigată de Cârciumaru, dar Weber a insistat la centru, susţinând că Florin Cârciumaru a fost reconfirmat în 2015 doar pentru perioada care mai rămăsese până la congres. Cele două părţi au fost convocate miercuri la Liviu Dragnea, unde au fost analizate documentele. Potrivit unui comunicat de presă, s-a convenit ca „pentru eliminarea tuturor interpretărilor privind alegerile interne la Gorj, acestea să se desfăşoare într-o altă etapă în care sunt incluse şi alte filiale din teritoriu cu mandate interimare, aflate în aceeaşi situaţie ca cea de la Gorj”.

Cu alte cuvinte, după ce vor fi alegeri în cele 11 filiale, urmează alegeri şi la Gorj, dar comunicatul de presă nu precizează exact când. „Domnii Florin Cârciumaru şi Mihai Weber au agreat propunerea conducerii PSD şi au acceptat ca următoarea Conferinţă Judeţeană de Alegeri a PSD Gorj să fie organizată în viitorul apropiat, decizia finală privind data exactă a alegerilor fiind luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD”, se arată în comunicatul organizaţiei.

Data este importantă pentru că, dacă nu vor fi alegeri în acest an, nu vor mai fi până în 2021. Asta deoarece în luna mai anul viitor sunt alegeri europarlamentare, urmează prezidenţialele, iar în 2020 sunt alegeri locale şi parlamentare, astfel că este puţin probabil să mai fie organizate alegeri la partid.

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: