Lupulescu şi Guţă, libere în sfârşit

După modelul Habitu, două inculpate dintr-unul dintre cele mai grele dosare aflate în faza de judecată la Tribunalul Gorj au primit acum „verde” din partea instanţelor de judecată pentru a fi lăsate în libertate.

Maria Lupulescu şi Ana Guţă au dormit noaptea trecută la casele lor, după ce din noiembrie încoace au stat numai prin arestul IPJ Gorj, fiind acuzate de o evaziune de 1,3 milioane lei. Curtea de Apel Craiova a dat dovadă de clemenţă şi în cazul acestora şi a respins recursul procurorilor gorjeni formulat la decizia Tribunalului de lăsare în libertate a celor două. Verdictul de la Târgu Jiu a devenit definitiv şi irevocabil şi, ca urmare, femeia de afaceri şi fosta şefă a Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj au fost lăsate în libertate.

Lupulescu şi Guţă nu au voie să părăsească localitatea de domiciliu şi nici să ia legătura una cu cealaltă sau cu ceilalţi inculpaţi din dosar, în proces mai fiind judecat pentru evaziune fiscală şi delapidare Alexandru Lupulescu, soţul inculpatei, dar şi Dumitru Firiza, medic veterinar. Cei din urmă au interdicţie de a părăsi ţara şi nici ei nu au voie să ia legătura cu martorii sau inculpaţii din dosar. Procesul vizează, pe de-o parte, felul în care Maria Lupulescu a folosit acte sanitar-veterinare false, pentru a nu include în contabilitatea firmei zeci de tone de carne, iar pe de altă parte modul în care Alexandru Lupulescu a produs şi el o evaziune de circa 60.000 de lei, dar şi o delapidare de 1,4 milioane lei, bani pe care i-a împrumutat pentru firmă, dar pe care, conform anchetatorilor, i-ar fi folosit în interes personal. Eliberarea celor două inculpate se produce la câteva zile după ce, pe acelaşi circuit, un alt inculpat faimos judecat la Tribunalul Gorj, Aristică Doru Şerban (Habitu), a fost şi el lăsat în libertate, acesta prezentându-se marţi la procesul pe care îl are pe rol fără nici un fel de probleme.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: