Luţu a plecat liber de contract la Jiul Petroşani

Luţu s-a antrenat cu Pandurii în stagiul din Austria şi a evoluat în meciurile amicale, dar nu a apucat să debuteze în meciuri oficiale, el nefiind inclus nici în lot până acum de antrenorul Sorin Cârţu. Pentru că îşi dorea să joace, Luţu a ales să părăsească Târgu Jiul pentru a merge în Valea Jiului. Jucătorul a ajuns la un acord cu Jiul Petroşani, cu care a semnat un contract pentru următorii doi ani.

Ionuţ Luţu intrase într-un con de umbră după transferul din iarnă la Pandurii Târgu Jiu. Fosta glorie a Craiovei a venit la gruparea gorjeană cu gândul să ajute echipa, dar nu a reuşit să înscrie nici un gol în perioada de jumătate de sezon cât a ffăcut parte din lotul lui Sorin Cârţu. Semnând iniţial cu Pandurii pentru jumătate de sezon cu opţiune de prelungire, Luţu nu a mai prelungit contractul în vară când a avut o ofertă de la Ilie Balaci pentru a merge la formaţia arabă Al-Kazma. Cum aceasta nu s-a mai concretizat Hagi-Luţu a ales ceea ce era mai bine pentru el, să joace şi la o echipă de liga a doua.

Acesta a semnat ieri un contract cu Jiul, precizând la pelcarea de la Târgu Ju că îi pare rău că nu a jucat mai mult şi că nu a ajutat prea mult echipa: „Am decis să merg la Jiul Petroşani după ce m-au căutat de mai multe ori şi cred că e bine că o să pot să joc acolo. Îmi pare rău că am lăsat o impresie mai puţin plăcută la Târgu Jiu şi că nu am jucat mai mult. Cred că aş fi putut face mai multe pentru această echipă. Am discutat cu conducerea clubului Pandurii şi cu domnul Cârţu şi am ajuns cu toţii la concluzia că e mai bine să merg acolo să joc. N-am discutat încă cu domnul preşedinte Condescu pentru că nu e în ţară dar o să trec să discut şi cu dânsul”.

Luţu a plecat de la Pandurii ca jucător liber de contract, el precizând că s-a înţeles cu Jiul pentru un contract pe următorii doi ani: „Eu nu mai aveam contract cu Pandurii şi mi-au dat actele să plec liber de contract. M-am înţeles pentru următorii doi ani cu conducerea clubului Jiul şi cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani. Sper să pot juca cât mai mult, dacă e posibil până la 40 de ani. Nu vreau să mă retrag devreme pentru că mai pot juca”.

Antrenorul Sorin Cârţu a precizat azi că a discutat cu jucătorul şi că i-a recomandat chiar să meargă la Jiul Petroşani pentru a putea să joace: „Am purtat o discuţie cu el şi mi-a cerut părerea ce să facă. El spune că are o vârstă şi  vrea să mai joace, asta a fost alegerea lui şi a plecat. Nu ne puteam noi opune. Era normal să semneze cu Jiu dacă acolo are şanse mai mari să joace”.

Ionuţ Luţu este al doilea jucător de la Pandurii care ajunge la Jiul Petroşani după ce în urmă cu două zile Lucian Pârvu a ajuns la un acord pentru un an cu gruparea din Petroşani, acesta plecând de la Pandurii sub formă de împrumut.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: