Macovei, a treia cale pentru PD-L

Monica Macovei a intrat oficial în cursa pentru preşedinţia PD-L, unde Vasile Blaga şi Elena Udrea îi sunt contracandidaţi. Moţiunea acesteia, numită „Reformiştii”, îi are printre susţinători pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

Moţiunea „Reformiştii” a strâns 100 de semnături. Monica Macovei a venit însoţită la conferinţa de presă de cei care formează grupul reformiştilor din PDL, europarlamentarul Cristian Preda, fostul deputat Sever Voinescu, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi noul membru al PDL Adrian Papahagi. "Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem în partidul nostru standarde etice care să se aplice permanent, politica de carieră să se bazeze numai pe merite. Banii sau alte criterii nu au ce căuta într-o funcţie de partid sau publică", a precizat Monica Macovei. Ea a mai spus că PDL "nu are voie să se livreze stângii şi nu poate fi condus de oameni care nu sunt credibili şi care nu au viziune". Macovei a mai spus că în faţa majorităţii USL doreşte ca PDL să facă o opoziţie credibilă şi puternică, "nu una constructivă şi tovărăşească".

Întrebată ce va face în cazul în care ar câştiga şefia PDL având în vedere că ea este europarlamentar, Monica Macovei a arătat că va renunţa la postul de la Bruxelles şi va fi în Bucureşti. "Partidul se conduce din România, voi fi în Bucureşti", a spus Macovei.

Macovei a evitat să precizeze dacă a avut o discuţie cu preşedintele Băsescu înainte de a depune această moţiune pentru şefia PDL. "Decizia pe care am luat-o am luat-o singuri", a adăugat Macovei. Convenţia Naţională a PDL, la care urmează să aibă loc alegeri interne, va avea loc în 23 martie, la Romexpo, la reuniune urmând să participe 5.000 de delegaţi.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: