Prostituţie în locuinţa unui poliţist gorjean!

DIICOT Gorj a reuşit să destructureze încă o reţea de trafic de persoane. Bogdan Şalapă şi Florin Nimară au fost reţinuţi pentru proxenetism, un al treilea membru al reţelei, Dumitru Cartianu, fiind deja arestat în alt dosar. Din reţea a făcut parte şi un agent de poliţie, care şi-a pus apartamentul la dispoziţia prostituatelor, având şi el partea lui de bani. Poliţistul a ales să colaboreze cu anchetatorii şi are calitatea de martor în dosar. Grupul infracţional a funcţionat în perioada 2010-2015, timp în care au fost exploatate tinere, dar şi minore, de pe urma cărora proxeneţii au câştigat sute de mii de euro.

Dube ale IPJ Gorj erau observate pe 1 septembrie în Valea Jiului și nimeni nu oferea o explicație oficială pentru prezența acestora acolo, lucrurile lămurindu-se însă ceva mai târziu, când a ieșit la iveală faptul că tineri implicați într-o rețea de prostituție au fost prinși în flagrant la Petroșani, în timp ce încercau să părăsească țara și să ducă în străinătate alte fete ce urmau să se prostitueze.

Tinerele erau ademenite cu promisiunea unor locuri de muncă bine plătite, dar, odată ajunse în Germania, în Austria, Anglia sau Italia, erau bătute și obligate să își vândă trupul pentru ca „peștii” lor să câștige bani. Unele dintre ele erau minore, dar chiar și așa erau scoase din țară și obligate să se prostitueze, racolarea lor producându-se în cluburi din Târgu Jiu unde, în ultima vreme, au tot avut loc scandaluri. Clienții veneau și le alegeau pe acestea la fel ca pe lubenițele din piață, după care plăteau și până la 2000 de lei pentru o noapte fierbinte, proxeneții reușind să câștige astfel peste 150.000 de euro.

Partea polițistului

Flagrantul de la Petroșani și descinderile de la Târgu Jiu au dus la încătușarea lui Gheorghe Bogdan Șalapă, Florin Dumitru Nimară, în arest fiind și Ion Claudiu Cartianu, al patrulea membru al rețelei fiind Claudiu Ionel Racoviță. El este agent al Poliției Municipiului Târgu Jiu, are venituri anuale de vreo 26.000 de lei și, conform unor surse din anchetă, o parte din fetele racolate la cluburile din oraș erau duse în locuința sa pentru a consuma partide de amor cu clienții rețelei, el primind, în schimb, uneori diverse sume de bani. Polițistul își punea locuința la bătaie știind ce se întâmplă în perioada în care el lipsește de acasă, acum alegând să colaboreze cu anchetatorii și să le ofere date și informații pe care, altfel, procurorii le-ar fi obținut mai greu. Așa Racoviță s-a ales cu calitatea de martor, scăpând de acuzațiile care le sunt aduse amicilor săi.

Screenshot_2015_09_02_17_26_56

DIICOT îi acuză pe indivizii încătușați de proxenetism, constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și spălare a banilor. Cei 150.000 de euro câștigați ilegal au fost transformați în case și mașini, cu ocazia perchezițiilor domiciliare anchetatorii ridicând diferite sume de bani de la locuințele acestora. „Au fost ridicate în vederea confiscării un autoturism, 250 de lire sterline, 540 de euro, 25.500 de forinţi, 1.000 de lei, bijuterii, nouă telefoane mobile, 14 cartele SIM, o unitate Centrală, două laptop-uri, un pistol cu gaze, cinci cartuşe aferente, deţinut fără autorizaţie de unul dintre tineri în vârstă de 27 de ani”, au comunicat anchetatorii.

Vizualizări: 599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: