MAFIA PARIURILOR! UEFA suspectează Pandurii de trucarea unui meci

Incredibil! Un meci de-al pandurilor e suspectat de UEFA că ar fi fost trucat! Anunţul a fost făcut de fostul şef al Interpolului din România şi actual ofiţer de integritate al Federaţiei Române de Fotbal, Ioan Hurdubaie. Meciul suspectat că ar fi fost aranjat de mafia pariurilor este Bistriţa-Pandurii, jucat pe 7 octombrie şi încheiat cu victoria trupei lui Grigoraş cu 3 la 1.

La finalul celui mai bun an din istorie, pandurii sunt suspectaţi de lucruri necurate! Ioan Hurdubaie, ofiţer de integritate la FRF, a anunţat că UEFA anchetează mai multe meciuri disputate în România. Culmea, din Liga 1 e unul singur, Gloria Bistriţa-Pandurii, meci încheiat cu victoria gorjenilor cu 3 la 1. Partida s-a disputat pe 7 octombrie şi ar fi intrat se pare în atenţia UEFA din cauza sumei foarte mari de bani care s-a pariat pe victoria pandurilor. Trupa lui Grigoraş a condus atunci cu 2-0 după golurile lui Răduţ şi Matulevicius, a încasat un gol de la Predescu şi s-a impus cu 3-1 după reuşita lui Nistor.

Condescu şi Pădureanu nu ştiu nimic

Marin Condescu, şeful pandurilor, nu are nimic împotriva anchetei. „Să se ancheteze, dacă s-a întâmplat aşa, să se ia măsuri. Doar oamenii legii pot controla lumea pariurilor. Sunt 100% convins că nu s-a întâmplat nimic. Gloria este într-o situaţie foarte grea. Nu cred că vreun club din Liga 1 e implicat în ceva necurat”, a declarat Condescu.

Marin Condescu susţine că el personal nici măcar nu ştie unde sunt casele de paruri: „Ştiu de mai mult timp că UEFA are agenţi care lucrează în toate ţările. Cred că meciul cu Gloria e ultimul meci care ar trebuie suspectat. Vom colabora pentru a se lămuri acest lucru. Să ia dracu casele de pariuri, nu ştiu unde sunt”.

Nici Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei, nu pare să ştie mai multe: „Nu ştiu nimic de asta. Nu cred că jucătorii sau antrenorii sunt băgaţi în treaba asta. Este o presupunere inexactă. Aştept dovezi, dacă se întâmplă asta îmi tai ambele mâini. Ce garanţie să vă dau? Să îmi scot un ochi?”. Jean Pădureanu refuză să îşi suspecteze jucătorii: „Eu nu ştiu nimic şi nu cred ce s-a spus. Nu acuz nişte jucători pentru că sunt neplătiţi. E o altă problemă, nu am bani. Se cunoaşte faptul că nu avem bani la club. Acest joc nu mi s-a părut dubios. Am şi eu nişte jocuri pe care le bănuiesc”.

Suspiciuni şi în Liga a II-a

Ofiţerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că UEFA a comunicat forului de la Bucureşti că există suspiciuni în privinţa a cinci meciuri din Liga a II-a din România, în cazul altor 14 jocuri suspectate rezultatul verificărilor fiind negativ. "În cele 14 luni de activitate, am solicitat structurii de integritate a UEFA informaţii privind 19 meciuri din Liga I şi a II-a, care au prezentat unele suspiciuni şi ca urmare a verificărilor efectuate ni s-a comunicat că în 14 jocuri rezultatul a fost negativ, în sensul că nu au existat suspiciuni, iar la cinci meciuri rezultatul a fost pozitiv", a spus Hurdubaie.

UEFA foloseşte un sistem de detectare a fraudelor pentru pariuri, care vizează toate întâlnirile din primele două divizii ale asociaţiilor membre, precum şi partidele din competiţiile europene, însumând 29.000 de meciuri ţinute sub observaţie anual. Dacă sunt detectate activităţi suspecte ale pariorilor în cazul unor meciuri, UEFA anchetează imediat situaţiile ivite.

PROFITURI

Ioan Hurdubaie a afirmat că în 2008 profiturile înregistrate în urma pariurilor s-au ridicat la peste 6 miliarde de dolari şi a precizat că Parlamentul European doreşte să interzică pariurile la nivelul echipelor de juniori şi la meciurile din ligile inferioare.

LEGE

Ioan Hurdubaie a precizat că legislaţia din România nu prevede ca faptă penală trucarea meciurilor. "Am solicitat DNA şi Poliţiei române ajutorul în cazurile suspecte de a fi aranjate pentru pariuri. Totuşi, există un mic impediment pentru că România nu are incriminată ca faptă penală trucarea meciurilor. Este prevăzută doar o abatere în regulamentul disciplinar al FRF. Totuşi, pe linie penală, pedepsele pot ajunge între cinci şi 20 de ani, ele fiind încadrate la alte fapte", a menţionat Hurdubaie.

ARESTĂRI

Ioan Hurdubaie crede că şi în România se va ajunge la persoane arestate pentru trucarea meciurilor. "Când se vor aduna suficiente probe, atunci vor fi şi arestări. Cazul din Germania a necesitat ani de zile de muncă până să se ajungă la o arestare. Eu cred că mafia pariurilor acţionează ca în orice domeniu din România", a subliniat acesta.

CASETĂ

MECIURI SUSPECTE

Conform forului european, sapte meciuri din ligile I si II au nascut suspiciuni dupa modul in care s-a pariat:

2012

LIGA I: Bistrita-Pandurii 1-3 / 7 octombrie 2012

LIGA II: Callatis-Viitorul Constanta 1-5 / 24 aprilie 2012

LIGA II: FC Braila-Farul Constanta 2-0 / 17 noiembrie 2012

2011

LIGA II: Gaz Metan Severin-FC Bihor Oradea 3-0 / 14 septembrie 2012

2010

LIGA II: Ariesul Turda-UTA 2-1

LIGA II: Botosani-Snagov 5-0

LIGA II: Steaua II-Snagov 4-2

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: