Mafia Permiselor, încă o condamnare cu suspendare!

Încă un dosar din marea anchetă demarată puternic în toamna anului trecut la Târgu Jiu pentru aflarea modului în care permisele auto se obțineau cu bani are parte acum de un verdict al instanțelor de judecată, un verdict care nu pare a fi menit să-i sperie pe cei care ar avea de gând să procedeze la fel în viitor. Patronul unei școli de șoferi, Gheorghe Frățilescu, a primit acum o a doua condamnare cu suspendare din partea Tribunalului Gorj, după ce, la începutul anului recunoscuse acuzațiile ce-i erau aduse în primul dosar în care fusese trimis în judecată și în care a fost condamnat cu suspendare.

Frățilescu a beneficiat și acum de un verdict asemănător, fiind condamnat tot la închisoare cu suspendare, pedeapsa de doi ani și șase luni fiind înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani, situația fiind similară cu verdictul din primul dosar. În cel de acum, bărbatul a fost trimis în judecată pentru că și-a ajutat un amic să scape într-un alt dosar penal, după ce fusese prins conducând fără permis. Constantin Tabacu a prezentat acte emise de Frățilescu din care reieșea că e elev la școala de șoferi a acestuia, deși, în realitate, el dăduse examenul pentru permis și îl picase de mai multe ori, neavând nicio treabă cu șoferia. Tabacu a fost condamnat la doi ani de închisoare, dar executarea a fost înlocuită cu un termen de încercare, el trebuind să plătească statului 2500 de lei cheltuieli judiciare, la fel ca și Frățilescu.

Sentința nu e definitivă, dar are toate șansele să rămână neschimbată și în cazul unei eventuale contestații, acest lucru întâmplându-se deja în celălalt dosar în care Frățilescu a primit condamnarea cu suspendare alături de alte persoane judecate împreună cu el. În momentul de față pe rolul instanțelor se mai află dosarul medicilor acuzați că emiteau adeverințe și fișe medicale fără să-i consulte pe solicitanți. La sfârșitul anului trecut anchetatorii mai aveau în lucru și un dosar care îi privea pe polițiștii examinatori de la Serviciul Permise Auto Gorj, despre ancheta respectivă nemaiauzindu-se nimic până în prezent.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: