Magazin din Gorj amendat cu 50 de mii de lei. Vindea marfă expirată!

Circa 200 de controale au făcut inspectorii DSV Gorj in ultimele două săptămâni. Au găsit nereguli pe bandă rulantă așa că au dat 22 de sancțiuni. Un magazin a fost amendat cu 50 de mii de lei pentru că vindea marfă expirată.

Dintre acestea, 12 au fost amenzi în valoare de peste 90 de mii de lei. Au fost amendați firme și persoane fizice din Baia de Fier, Băleşti, Berleşti, Bumbeşti-Piţic, Bustuchin, Căpreni, Motru, Stejari, Stoina, Târgu-Jiu şi Urdari. Cu 4.000 lei a fost amendată o fermă avicolă, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare privind protecția, bunăstarea şi creșterea animalelor, prin lipsa sistemelor de alarmă şi avertizare în cazul defectării instalațiilor de adăpare, furajare şi microclimat în halele de pui de carne. 

Un fast-food a primit o amendă de 10 mii de lei pentru întreținerea necorespunzătoare a utilajelor tehnologice: aparatul pentru shaorma şi grill-ul pentru chifle erau neigienizate, suprafețele de contact cu produsele alimentare prezentând acumulări de lichide şi resturi de produs; lada frigorifică prezenta acumulări de gheață la nivelul pereților interiori. 

O brutărie și un laborator de patiserie au fost amendate cu câte 10 mii de lei, iar un magazin alimentar a fost amendat cu 50 de mii de lei pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare expirate. Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității totale de 5,1 kg, destinate către distrugere.

Vizualizări: 4,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: