Magazinele din Piaţa Mare, luate la control de autorităţi

Reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, ai Gărzii de Mediu dar şi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj au luat la puricat încă de ieri societăţile din Piaţa Mare care au ca şi activitatea comercializarea produselor din carne.

Neregulile nu au încetat să apară încă de la prima societate comercială luată la controlat de autorităţi. „În urma controalelor ordonate de Prefectură noi am şi demarat deja controalele. Verificările la prima unitate SC Black Scorpions au decurs bine, are însă o mică problemă cu depozitarea mărfii, să vedem acum ce sancţiune riscă. Sancţiunile sunt de şase milioane pe persoană fizică şi 20 de milioane pe persoană juridică. Depozitarea nu este corespunzătoare, spaţiul este insuficient şi carnea de miel se depozitează peste carnea de vită ceea ce nu e în regulă, prea multă marfă pentru capacitatea magazinului”, a declarat Dan Popescu, doctor în cadrul Direcţiei Sanitar-veterinare.

Nici reprezentanţii Gărzii de Mediu nu au fost prea încântaţi de neregulile pe care le-au găsit în magazinele din Piaţa Mare şi i-au invitat pe proprietarii magazinului la sediul Gărzii în vederea efectuării controlului în întregime. „În urma controlului efectuat am constatat că această unitate nu deţine contract de eliminare a deşeurilor, a fost invitată la Garda de Mediu, va fi sancţionată conform legislaţiei în vigoare. Sancţiunea este în 30 şi 100 de milioane de lei”, a declarat Daniela Ionescu, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean de Mediu Gorj.

Organele de control au fost însoţite în Piaţa Mare şi de un jandarm dar cu toate aceste nereguli, târgujienii şi-au continuat nestingheriţi cumpărăturile fără să ţină cont de condiţiile de depozitare ale firmei. „Eu vreau să văd ce carne au aici şi normal că dacă îmi place o să cumpăr dar trebuie să văd preţurile. Ce depozitare că parcă nu e peste tot aşa”, a declarat o târgujiancă.

Patronul societăţii respective nu a fost de găsit în timp de administratorul firmei nu a vrut să comenteze subiectul.

Autorităţile anunţă că vor continua seria controalelor şi în perioada următoare tocmai pentru a evita comercializarea produselor neconforme.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: