Mai mulţi bani pentru membrii AGA de la CE Oltenia

Indemnizaţiile pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor de la Complexul Energetic Oltenia vor fi mai mari. PDL limitase cuantumul acestor remuneraţii la 1%, dar actualul Guvern a decis ca cei din adunările generale să aibă 25% din salariul şefului companiei.

Parlamentul a validat o ordonanţă dată în 21 august 2013 prin care limita superioară a remuneraţiei pe care o pot primi membrii AGA companiilor de stat urcă de la 1% la 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor generali.

Laurenţiu Ciurel declara, într-o conferinţă de presă, că salariul său este în jur de 5.000 de euro, cu bonusuri în funcţie de respectarea indicatorilor din contractul de mandat. Astfel, cei trei membri ai AGA din CE Oltenia vor avea circa 1250 de euro pe lună. „Cred că muncesc de multe ori mai mult decât preşedintele României ca timp de lucru. Aşa mi se pare mie. Salariul meu este la jumătate sau sub jumătate faţă de cel de la Poşta Română şi e mai mic faţă de cel pe care îl aveam când eram director la complexul de la Rovinari“, declara Ciurel. Ulterior, Guvernul a publicat lista cu salariile companiilor de stat, iar în dreptul lui Ciurel era scrisă suma de circa 135.000 de lei pe lună, adică circa 3.000 de euro.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: