Două grupuri de la CE Oltenia, oprite din cauza unor defecţiuni

Două grupuri energetice de la CE Oltenia au fost oprite din cauza unor defecțiuni apărute la sistemul de răcire. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medințu, a menționat că este vorba despre grupurile 5 de la Rovinari și 3 de la Turceni, unde ar fi apărut fisuri. Această situație ar trebui să redeschidă o discuție importantă pentru viitorului acestei companii: investițiile de modernizare.

Cert este că la acest moment nu se știe când vor fi pornite, deși, spune Medințu, problemele vor fi rezolvate la sfârșitul acestei săptămâni. Acum, CE Oltenia funcționează cu 2 grupuri la Rovinari, 3 la Turceni, unul la Craiova și unul la Ișalnița, a spus Medintu la TV Sud. Situația a fost mai complicată deoarece pentru câteva zile este oprit și un grup de la Nuclearelectrica, iar CE Oltenia, dar și celelalte companii trebuie să compenseze și lipsa reactorului de la Cernavodă din sistem.

Problemele apărute la grupurile de la CE Oltenia readuc în actualitate nevoia de retehnologizare a blocurilor energetice. Guvernul dorește să listeze 15% din acțiunile CE Oltenia, iar banii obținuți să fie folosiți pentru lucrările de modernizare.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: