Maioreanu, în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Social-democratul Andrei Maioreanu nu va ajunge secretar de stat la Energie, dar va fi cel mai probabil membru în Consiliul de Supraveghere la Transelectrica, societatea de transport a energiei electrice. Maioreanu a declarat că nu ştie despre această posibile numire.

Ministerul Economiei doreşte schimbarea componenţei Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, deşi nu mai e mult până la numirea unui manager profesionist şi selectarea membrilor Consiliului de Supraveghere. De fapt, CV-urile pot fi depuse până pe 2 aprilie.

Cinci propuneri

Ministerul, prin Oficiul Participaţiilor Statului si Privatizării in Industrie (OPSPI) a făcut cinci propuneri pentru Consiliul de Supraveghere din Transelectrica. Printre acestea se află şi numele pesedistului gorjean Andrei Maioreanu, care, se pare că este singurul cu experienţă în domeniu. Cele cinci persoane sunt Eduard Bachide- director de cabinet al Ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Andronache- consilier al ministrului delegat pentru Energie, Marin Petre- consilier Romarm, Radu Puchiu- consilierul primului ministru pe probleme IT şi Andrei Maioreanu- inginer Hidroelectrica Târgu Jiu. Contactat telefonic, Andrei Maioreanu a declarat că nu ştia despre această propunere. „Nu ştiu. Probabil CV-ul meu depus la companiile energetice a atras atenţia“, a declarat Maioreanu, care a mărturisit că este încă susţinut şi interesat de postul de secretar de stat. 

Telu Pârvulescu, supraveghetor

O propunere a făcut şi SC Prodplast Imobiliare, in calitate de acţionar la Transelectrica Craiova, cu o participare de 0,3%. Propunerea este economistul Andrei Pogonaru. Acesta a fost, in perioada 2007-2012, partener si administrator la Central European Financial  Services.

Culmea este că Transelectrica are la acest moment un Consiliu de Supraveghere provizoriu, numit in noiembrie 2012, format din şapte persoane. Printre acestea şi Dumitru Pârvulescu, gorjean schimbat recent din funcţia de secretar general adjunct in Ministerul Economiei, arestat in septembrie, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de abuz in serviciu şi luare de mită.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: