Maioreanu, promisiuni pentru carierele fără front de lucru

Vicepreşedintele PSD Gorj Andrei Maioreanu, director în Hidroserv, a comentat la Radio Infinit problemele din minerit şi energie. El a declarat că problemele privind frontul de lucru de la carierele Jilţ Nord, Sud şi Roşia vor fi rezolvate, dar nu prin Legea 255, ci prin hotărâri de Guvern. Maioreanu a dat asigurări că salariaţii de la Cariera Seciuri, aflaţi pentru a doua lună în şomaj tehnic şi fără plată, nu rămân fără loc de muncă. Întrebat despre doleanţele minerilor de a primi primă de Crăciun, Maioreanu a povestit despre angajaţii de la Hidroelectrica, ce ar fi spus că sunt interesaţi de locul de muncă şi mai apoi de facilităţile din CCM.  

Reporter: Mai sunt noutăţi cu Legea exproprierilor?

Andrei Maioreanu: În data de 4 noiembrie la ora 8 am avut o discuţie la Ministerul Energiei, cu domnul Gavril Baican şi cu domnul Constantin Niţă. Domnul Baican, pe care-l cunoaşteţi foarte bine, cu care încep să colaborez foarte bine, a spus foarte clar că în luna decembrie problemele legate de Roşia, Jilţ Nord şi Jilţ Sud pe perimetrele miniere şi exproprieri vor fi deblocate. A existat un blocaj la Ministerul Finanţelor.

Rep.: Vor fi daţi nişte bani?

A.M.: Nu se va merge pe Legea 255, se va merge pe nişte hotărâri de guvern, pe alte condiţii care să nu dezavantajeze nici compania, dar nici proprietarii de terenuri.

Rep.: Ce se întâmplă la Cariera Seciurile?

A.M.: Ieri am avut o întâlnire, am discutat-o şi cu secretarul de stat pe minerit şi energie Maricel Popa. Domnul ministru Niţă vreau să spun că este foarte comunicativ şi aplecat spre problemele din Gorj. Şi ieri, după întâlnirea pe care am avut-o cu domnul director general, domnul Antonie s-a rezolvat, zic eu, şi problema lucrătorilor din zona Seciuri. Vor pleca, aşa cum am mai spus, spre alte unităţi, la Pinoasa, poate chiar şi Berbeşti, alţii au renunţat şi sunt mulţumiţi cu ce pleacă. Oamenii nu vor rămâne fără loc de muncă, ceea ce e foarte important.

Mai mult decât atât, am avut o discuţie cu domnul Niţă, cu domnul deputat Gheorghe Marin, am propus să fie la Târgu Jiu, pe zona Olteniei, o întâlnire pe teme energetice. Prima întâlnire, până în sărbătorile de iarnă, o să fie la Vidraru. După sărbătorile de iarnă mă voi ocupa să avem o întâlnire la nivel regional, la Târgu Jiu. Nu ne întâlnim să socializăm, ci să punem pe tapet lucruri importante pe care le avem de făcut.

Rep.: La CE Oltenia a fost un an dificil, a fost o perioadă în care nu au mers termocentralele. Oamenii se gândesc la primă de Crăciun.

A.M.: Da, este o situaţie la care evident că oamenii se gândesc. Dar vă rog să mă credeţi, eram în discuţie cu oamenii mei din Hidroelectrica şi spuneau aşa, domul director suntem foarte mulţumiţi să ne menţinem salariile şi locurile de muncă şi după aceea discutăm drepturile care sunt prinse în Contratul Colectiv de Muncă (CCM). Şi vă rog să mă credeţi că am fost la Vâlcea unde m-am întâlnit cu 300 de oameni de-ai mei şi au spus că au răbdare şi e bine să suntem interesaţi să păstrăm locurile de muncă.

Rep.: Ce target aveţi pe Colegiul 2 la europarlamentare?

A.M.: Nu am stabilit foarte clar, dar văd că organizaţia de la Cărbuneşti are unul. Muncim permanent. Mâine sunt în trei localităţi. O să discutăm cu deputatul din colegul 2 Mihai Weber. Este un deputat care se bate. Nu o să spun că mi-este coleg. Este un tip bătăios.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: