Maioreanu: Sunt pe lista scurtă cu Boza

Social-democratul Andrei Maioreanu, care se află pe lista scurtă la selecţia organizată de CE Oltenia pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere, dar şi pentru un post de membru în Directorat, spune că nu înţelege de ce procedurile pasul pe loc. Maioreanu a explicat că, după ce i s-a comunicat că se află pe lista scurtă, nu a mai primit nicio veste de la firmele de recrutare. În schimb, a aflat că pentru poziţia de director al Diviziei Strategie Dezvoltare se va bate cu Sorin Boza, un apropiat al vice-premierului Costin Borc.

Reporter: Sunteţi pe lista scurtă la selecţia pentru Divizia Strategie Dezvoltare la CE Oltenia, dar și la cea privind noii supraveghetori. Ați primit un răspuns final?
Andrei Maioreanu: La momentul acesta, în afară de faptul că am fost înştiinţat că sunt pe lista scurtă, nu s-a mişcat absolut nimic. Deși am văzut și interviul cu domnul vice-prim ministru Borc și spunea că vor fi promovați conform ordonanţei cei care sunt pe lista scurtă. Conform modificării aduse la legea 109 nu mai pot face alte nominalizări decât cu persoanele care sunt pe lista scurtă, care vine de la firmele de recrutare cu care companiile au încheiat contract.

Rep.: Aţi aflat cine mai este pe lista scurtă la poziţia de membru al Directoratului pentru Divizia Strategie Dezvoltare la CE Oltenia?
A.M.: Pe postul acesta recrutarea s-a finalizat. Eu am ajuns până în faza finală, inclusiv interviu cu ministerul şi am înţeles că eu cu unul Boza de la Lafarge am fi rămas. Și domnul vice-premier e tot de la Lafarge. În ceea ce priveşte firma de recrutare George Butunoiu și Pricewaterhouse, care se ocupă de cealaltă selecție, a transmis lista scurtă la minister și se așteaptă formarea Consiliului de Supraveghere. Mi s-a comunicat de la firma de recrutare Quest Advisers că mai întâi vor să constituie Consiliul de Supraveghere și ulterior Consiliul de Supraveghere să nominalizeze și persoanele pentru Divizia Energetică și Divizia Strategie de Dezvoltare.

Rep.: Cum vă explicaţi că procedura de selecţie a membrilor de Directorat şi Consiliul de Supraveghere durează atât de mult?
A.M.: Noi am discutat deja de pachet salarial şi firma de recrutare are obligaţia legală să te asiste atunci când închei contractul cu compania. Eu am fost foarte atent la interviul vice-premierului Borc, a spus că vor fi desemnaţi oameni nepătaţi, oameni corecţi, care să nu aibă legături cu achiziţii publice trucate şi a făcut referire la Complexul Energetic Oltenia. Și atunci ce mai aşteaptă? Am înţeles că au mai fost unii recrutaţi care ar fi avut probleme.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: